Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Dobyli jsme Andrijivku, hlásí opět Ukrajinci. O osadu se vedly krvavé boje

Ukrajinský generální štáb v pátek ve své ranní zprávě informoval, že ukrajinské síly ovládly ves Andrijivka jižně od Bachmutu v Doněcké oblasti. Kusé zprávy o jejím dobytí se objevovaly už ve čtvrtek. Naopak Rusové útočili v noci na pátek na okolí Nikopolu v Dněpropetrovské oblasti, výbuchy jsou hlášeny ale i z Chmelnycké oblasti v západní části Ukrajiny.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Jde to ztuha, není divu při té šílené přesile putlerovců. Lidi, letadla, tanky, děla, lodě, peníze - všeho mají 10 x víc.

Pomoci může každý z nás, třeba tady :

https://www.zbraneproukrajinu.cz/

0 1
možnosti
Foto

P64e26t88r 80F67a97b25e34r10a

15. 9. 2023 10:47

Už se objevily záběry té lehce poškozené lodi v docích, kde byla na opravě, a kde rusácko přišlo i o ponorku. Tak ta lehce poškozená loď je teď zralá na sešrotování a je neopravitelná.

Ukrajincům se podařilo zaměřit 5 systémů BUK blízko sebe a zlikvidovat je pomocí HIMARSů. Už je potvrzeno, že Ukrajinci zničili na Krymu další systém Triumph a s velkou pravděpodobností zničili i rusácký radar na základně, který dokázal monitorovat na vzdálenost okolo 200 km. Západ Krymu je teď bez očí a uší.

Sláva Ukrajině

15 0
možnosti

J93o55s91e72f 50Š40p21e12r15l

15. 9. 2023 10:57

To je dobrá zpráva, snad se Ukrajincům povede zasadit víc úspěšných úderů, dokud Rusové nenahradí poničené PVO.

4 0
možnosti
Foto

Západ se měl vykašlat na nějaký zákaz dovozu ropy a plynu a odchodu firem z Ruska, kdy jim Západ ty firmy v podstatě přenechal za hubičku.... místo toho měl Ukrajině dodat okamžitě maximální množství zbraní... Ve finále by se asi vyplatilo i ekonomicky... a možná by Rusko už loni na podzim drželo jenom Krym... Teďka to zabředlo do nekonečné války, kdy se na obou stranách mohutně oslavuje dobytí kdejaké bezvýznamné osady...

0 11
možnosti
PN

Export ropy a plyny je základ příjmů ruské ekonomiky. Není třeba Rusku zakazovat vývoz, jen omezit ceny, aby na nich nevydělaval. Naopak nedostatek ruských surovin by zvedl celosvětové ceny a to nikdo nechce. Takže ať Rusové za super nízké ceny vyváží...

10 0
možnosti
JZ

Soudruzi, musíte to chápat správně třídně. Když Andrijivku okupovali rusáci, tak to byl klíčový bod obrany. Když ji nyní osvobodili Ukrajinci, tak je to bezvýznamná vesnice. To je přece jasné, ne.

33 0
možnosti
BS

B14o50h49u88š 45S22a46s72k16o

15. 9. 2023 10:13

No a ja som sa dnes dozvedel od jednej staršej pani (zástankyňa Fica k tomu), že vojna na Ukrajine v podstate ani nie je, lebo keby Putin chcel, do 3 dni je po Ukrajine... tak ja teraz naozaj neviem...

27 0
možnosti

To je docela častej argument, i v Rusku. Lidi tam nemají problém s tím, že Rusko na Ukrajinu zaútočilo, jen nechápou, proč se s tím tahle crcaj míst aby se konečně rozhodli ji rozmáčknout.

Občas je to doplněný tím, že se Rusové zatím drželi jen vojenských cílů, a kdyby s tím přestali, padne Ukrajina do tří dnů.

23 0
možnosti
TT

ikdyby to byla vesnice s jednim barakem a jednou kravou a padlo za ni 200 lidi, asi to ma nejaky vyznam? Co kdyz tam rusove k te jedne krave dodali techniku za miliony a 2000 vojaku a slouzi to jako operny bod rusaku? To si nikdo z dezo sceny nerad pripousti.

12 0
možnosti
Foto

Na to je vždycky jednoduchá odpověď. Když je něco tak bezvýznamné, proč to horda tak urputně brání?

12 0
možnosti
PK

P57e90t18r 29K10a24v40a34n

15. 9. 2023 10:04

Než zase někdo přijde s tím "Andrijivka je bezvýznamná". Ano, je to miniaturní vesnice. Její osvobození neznamená, že Ukrajina získala velké nebo významné území. Význam takových vesnic je vojenský, jsou to prostě opěrné body, ve kterých se vojákům drží líp než na poli. Pokud má Ukrajina postupovat, tak takové opěrné body musí dobývat.

Dále je třeba říct, že Ukrajina neposlala k Bachmutu svou plnou sílu, a o žádný velký postup se tam nesnažila. Ten hlavní nápor byl (a snad ještě je) na jihu. Teď u Bachmutu postupují hlavně proto, že Rusové poslali všechny schopné vojáky na jih, takže ti zbylí mají problém se u Bachmutu udržet i proti slabší ukrajinské síle.

24 1
možnosti
DT

kdo se obava pomalosti postupu, tak v realu jde o uvareni žáby po malych teplotnich skocich. Ne tolik, aby Rusko se citilo v koute, ale dost na to, aby se vycerpalo. Kdyz uspech by byl brzy, muze dojit k nahrazeni Putina nekym schopnym, kdo by se dozbrojil a valcil za cas znovu. Zhrouceni jaderne mocnosti je delikatni lavirovani.

Krym po likvidaci dalsiho celeho kompletu S400 je zraly na dalsi likvidaci ruskych vojenskych kapacit, coz se nasledne projevi u Rusu nekolikamesicnim nedostatkem na fronte a naslednym postupem. Trpelivost.

15 1
možnosti
Foto

Oni Ukrajinci něco kují. To ničení zrovna PVO vypadá jako cílené.

6 0
možnosti
Foto

Nikdo soudný si nemyslí, že by Ukrajinci neměli ztráty. Mají je, taková už válka je, ale co je důležitější je to, že ač pravidlo říká, že útočící strana má 2 až 3 krát vyšší ztráty než obránce, tak tady je to přesně opačně. Podle Oryxu má ukrajinská strana při svém protiofenzívě poloviční až třetinové ztráty toho, co rusáci. Ti přicházejí o techniku po desítkách, trpí nedostatkem zásobování jak municí, tak menáží. Zatím mají jen dostatek živé síly, ale i to se postupně mění.

Rusáci měli půl roku na to, aby vybudovali obří minová pole, kde naskládali miny třeba jen metr od sebe, aby vybudovali asi tisíc kilometrů opevněných zákopů, aby se zahrabali do země. Největší koncentrace sil je u prvních obranných linií, každá další je slabší. Zatím Ukrajinci postupují strategicky dobře. Krok za krokem si berou své území zpět, na některých místech se postup zrychlil. Systematicky ničí okupační jednotky, dělostřelecké baterie, raketové systémy, muniční sklady, teď i PVO na Krymu. Odřezávají rusácké jednotky od zásobování a čistí zákopy od okupantů. Může se snadno stát, že v momentě, kdy prolomí slabé místo, sesype se rusácká obrana jako vloni a Ukrajinci získají zpět velké území.

rusácko prohrálo v okamžiku, kdy vtrhlo na Ukrajinu. rusácký režim ukázal, že má slabou armádu, údajně druhou nejsilnější na světě, v reálu druhou nejsilnější v rusácku, ukázal, že je slabý sám o sobě, protože se spoléhá jen na represe a propagandu, že se dostává do čím dál větší izolace, že i postsovětské státy, které na rusácko spoléhali se začínají obracet jinam, i k EU a NATO, k Turecku nebo i Číně.

rusácku zbylo jen pár kamarádů stejně zvrhlých režimů, kteří, kdyby začalo jít opravdu do tuhého, ukážou rusácku záda. A to všechno jen kvůli megalomanii jednoho skrčka.

20 2
možnosti
PN

To není kvůli megalomanii jednoho skrčka. Rusové jsou vychováváni v imperialistickém duchu - Rusko je veliké a vezme si, co se mu zamane. Kterýkoli jiný politický vůdce by musel dělat stejnou imperialistickou politiku. Rusové chtějí v TV sledovat, jak ruská armáda vítězně postupuje vpřed a zabírá cizí území.

12 0
možnosti
JJ

ruSSáci nevědí, co si počít s vlastním obrovským územím a chtěli by další a další...."Rusko není schopno oblasti Sibiře a Dálného východu samo ani osídlit, ani využívat, a nakonec asi ani ubránit.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/svet/strasak-pro-rusko-masivni-priliv-cinanu-na-sibir.A140710_204451_ln_zahranici_sk";

https://www.lidovky.cz/svet/strasak-pro-rusko-masivni-priliv-cinanu-na-sibir.A140710_204451_ln_zahranici_sk

13 1
možnosti
MB

To je jedna z veci, kterou civilizovany svet nechape. Rusaci nejsou schopni osidlit vlastni uzemi, ale porad kradou nejake cizi. Proste Rusko.

12 0
možnosti
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Čína rychle rozšiřuje jaderný arzenál. Posílila i KLDR, uvádí zpráva

17. června 2024  9:32

Čína za poslední rok výrazně zvětšila svůj jaderný arzenál, počet jaderných hlavic zvýšila ze 410...

Převrat v britské politice? Nacionalisté velí ke změně, volební systém je proti

16. června 2024,  aktualizováno  17.6 9:25

Premium Do britských parlamentních voleb zbývají ani ne tři týdny a vypadá to na velký propadák vládních...

Ind zadržený v Česku za plánování vraždy je v americkém vězení

17. června 2024  6:16,  aktualizováno  9:16

Indický občan Nikhil Gupta, který ve Spojených státech čelí obvinění ze spiknutí za účelem spáchání...

Sokovi hrozil, že ho vyhodí ze sedmého patra, soudí muže za řádění na ubytovně

17. června 2024  8:23

Krajský soud v Ostravě projednává případ muže obžalovaného z pokusu o trojnásobnou vraždu. Podle...

Agáta Hanychová: Nikdy jsem na nikoho nespoléhala. Sebe i svoje děti uživím sama
Agáta Hanychová: Nikdy jsem na nikoho nespoléhala. Sebe i svoje děti uživím sama

Zdá se, že se Agáta s ničím nemaže. Na první pohled ji nerozhodí žádný hejt, ani bývalí partneři, se kterými se dlouho soudila o rozložení péče o...