Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Smutný rekord USA. Za den koronaviru podlehlo téměř dva a půl tisíce lidí

Ve Spojených státech na nemoc covid-19 zemřelo za posledních 24 hodin 2 405 lidí. To je celosvětově dosud nejvyšší jednodenní bilance jedné země. Přibylo také dalších více než 26 500 nakažených. USA jsou co do počtu nakažených i zemřelých nejhůře zasaženým státem na světě. Smutný rekord padl po dvou dnech poklesu přírůstku počtu zemřelých.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Kde je mistr Vavra z USA? Ten vám to tu vysvětlí ;-)

0 0
možnosti
RK

Tady a dnes vidíme, že není důležité jen chodit k volbám, ale volit rozumně, s nadhledem a s vizí, že ten koho volím má reálnou představu o společné krátké i vzdálené budoucnosti, je zralým morálním ČLOVĚKEM a odborníkem. Za Trumpem není žádná politická praxe. Nic, co by jej opravňovalo (kromě využití svého majetku) odborně vykonávat post, který nyní zastává. Dobrá, je domokracie, zvolen může být kdokoli, ale v benevolenci při volbě je skrytý VELKÝ risk. Přijde-li krize, stojí to životy. Může to být váš, vašich příbuzných nebo blízkých...tohle je ponaučení pro všechny, kteří jdou k urně pro příště...

2 0
možnosti
OP

A pritom omezeni cestovani z Ciny navrhoval Trump a vidle mu do toho hodili demokrati.

2 0
možnosti
RK

...ptejte se nyní D.Trumpa a starých republikánských senátorů, kteří se bili v prsa, že "Amerika je velká, zvládli jsme již horší věci, hlavně ať jede ekonomika" místo, aby si zjistili, co je na tom viru nejhorší. A to je jeho rychlost přenosu nákazy. Už dávno mohli mít "zarouškovanou" společnost. Všechno to přenášení viny na někoho jiného, na Čínu, na WHO ... na netopýre...to jsou jen populistické kecy rádobydokonalých mocipánů zvolených na vlně klidu, benevolence a dekadence západní společnosti. A to jsou nyní ti praví viníci. Ve své pýše a nabubřelosti nedokázali včas přijmout patřičná opatření a měli být vedeni k zodpovědnosti.

4 3
možnosti
OP

Pisete plamenne jak v Rudym pravu, ale samozrejme na sireni viru nese nejvetsi vinnu Cina, 17.listopadu prvni pacient, 23.ledna karantena wuhanu a priznani extremniho sireni - 5 milionu lidi do te doby vycestovalo, vcetne 400 000 Cinanu do USA. A cinsky papousek WHO, ktera tvrdila co rekla Cina, napr.8.ledna - jsme proti omezeni cestovani obcanu Ciny do zahranici.

3 2
možnosti

J22i39ř72í 16Ř23e16h74o51ř

15. 4. 2020 11:00

ti američané si tam stále naivně jedou svoji linii bez ohledu na zbytek světa. Všechny předpoklady z článku jsou vlastně nesmyslné. Očekávání poklesu nákazy. Fungování aktuálních omezení atd. Přitom je i laikovi v tuto chvíli jasné. Že virus je u nich zcela mimo kontrolu, mají tam již miliony neznámých nakažených. A tím pádem zastavení nárustu nákazy nelze očekávat v řádu týdnů. Což ovlivňuje i to, že jakákoliv jejich opatření jsou tam dodržována mnohem chladněji než třeba u nás. A tím pádem mají nižší účinek.

Ale vlastně to není překvapivé. Očividně vlády skoro všech zemí světa jsou zmatené a vlastně neví co se děje.

2 1
možnosti
OP

V mnoha statech USA je zaveden nouzovy stav a zadna hruza se tam nedeje, tyhle cisla proste dela NY, ve kterem jako tranzitnim bode USA a celeho sveta doslo k abnormalnimu promoreni.

7 3
možnosti
FO
VH

Ideální čas zbavit se pár nepohodlných lidí.

0 0
možnosti
MB

Jak se řeší realita čísel z Číny a jejich lhaní. Mohlo tam klidně zemřít 4000 lidí, u kterých diagnostikovali koronavirus jako příčinu úmrtí. Proč ne?

Další mrtví byli ti, u kterých koronavirus netestovali, ale to se od začátku vědělo, že mrtvé už netestují a nestíhají testovat. Proto jim také skokově narostly počty mrtvých a nakažených, když trochu upravili kritéria (nebyl třeba laboratorní test, stačilo klinicky lékařem). Také se vědělo, že řada lidí do těch nemocnic nešla, protože tam kolabovalo zdravotnictví, byli na příjmu opakovaně odmítnuti a většině lidem stejně neměli jak pomoc. A hrozil svoz do centrálních karanténních míst všech ve společné domácnosti, které byly v podstatě čekárny na smrt / uzdravení bez zvláštní pomoci.

Takže lhát vůbec v Číně nemuseli (i tak lhali podle mě), jen je třeba se na počet uváděných mrtvých dívat ne jako na číslo, které má popsat reálný počet zemřelých, ale na počet mrtvých, u kterých se oficiálně prokázalo, že zemřeli na koronavirus.

Navíc i u nás v poslední sezóně chřipkové určili chřipku jako příčinu úmrtí u 57 lidí. Běžně je to něco přes 100. A stejně se odhaduje, že chřipkové epidemie souvisí s úmrtím asi 1500 lidí ročně v ČR.

Když si podobnou matematikou přepočítáte těch 4000 mrtvých převážně v Hubei, tak máte třeba dalších 4 000 mrtvých, u kterých to nediagnostikovali. To je 8 000. 6x víc, kteří neumřeli přímo na koronavirus, ale v souvislosti s ním. To už jsme na skoro 30 000. No a pak jsou mrtví, kteří ani koronavirus nechytli, ale zemřeli díky kolapsu zdravotnictví a chybějícím lékařům, operacím... A může to být například zvýšení celkové úmrtnosti v Hubei a Číně o 50 000 lidí při velmi pozitivním odhadu. Bez jakéhokoli lhaní.

2 1
možnosti
FO

Že neměli Číňani dokonalý (ani vzdáleně) přehled, je asi pochopitelné. Ostatně Itálie na tom není zas o tolik lépe. Tam bude mrtvých taky několikanásobně více.

Tohle všechno půjde odhadovat jen z celkových statistik úmrtnosti. Jestli a jak bude kdo lhát, je samozřejmě zcela legitimní otázka.

Je třeba mít na paměti, že Čína zavedla ze dne na den dost brutální opatření, a to zdaleka nejen v Chu-peji. Tím eliminovali rozšiřování jak do dalších provincií, tak v rámci Chu-peje. Tohle se ani v Evropě ani v Americe nedělalo a může to být (a zřejmě i je) to důvod, proč čínská čísla vypadají v porovnání s ostatním světem tak neuvěřitelně dobře. Ostatně i 50000 mrtvých by bylo na Čínu velmi málo.

6 0
možnosti
JD

to jsou zase počty ;-D připomnělo mi to článek někdy v sedumdesátých letech, kde redaktor suverénně tvrdil, že za rok po světě spadlo nejvíce Boeingů a tudíž je to velice nespolehlivé letadlo .. to Tupolevy jsou vrchol spolehlivosti ;-D

2 0
možnosti
OP

Tak to je stejny jako s tim slavnym americkym dluhem - sice je v celych cislech nejvyssi, ale pomer dluh/prijem je 105%, coz je asi ctvrta desitka zemi sveta.

2 1
možnosti
JS

Asi se zde srovnávají hrušky s bramborama. USA jsou velkou zemí s cca 330 mil. obyvatel, takže logicky počty nakažených a i smrtnost v celkovém vyjádření je zde samozřejmě vyšší než v nesrovnatelně menších státech. Navíc v USA je více jak 50 velkých aglomerací s milionem a více obyvatel, kde se samozřejmě tohle svinstvo šíři lépe než na venkově.

Jen by mě zajímalo, jak tak velký atak nemoci zvládá jejich zdravotnictví. Zde se informace dost odlišují. I když člověk odhlédne od někdy novinářského přehánění, tak tam asi problém bude. Je vidět, že žádná země na světě na takový druh pandemie nebyla připravena. A pokud by to předtím nějaký establishment dělal, tak by mu minimálně vyčetli, že mrhá s prostředky.

4 0
možnosti
PB

P30e65t35r 94B53o64ž59e81k

15. 4. 2020 10:49

Jde o to, že jejich zdravotnictví je sice špičkové, ale jede na hraně co se týče kapacity.

Prostě nemají tolik volných lůžek jako např. u nás. A z toho fáma, že jejich zdravotnictví nestíhá. Ano nestíhá, protože je to všechno nastavený na statistiku a ekonomiku. Krematoria taky nestíhají a prezentuje se to jako hrůza a děs.

2 0
možnosti
MH

Kdo se tady ohání počty Amíků, tak vězte, že v Číně je 1,2 miliardy lidí, tedy koronaviru je tam daleké méně. A navíc srovnáme-li dvě oblasti, Wu-chan a New York, tak samozřejmě ten New York je na tom neskutečně hůř.

1 2
možnosti
OP

Tak sami bezni Cinani odhaduji desetinasobek oficialnich cinskych cisel.

5 1
možnosti
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Pavel jmenoval Ženíška ministrem. Popřál mu i v boji s dezinformacemi

16. května 2024  6:05,  aktualizováno  11:59

Přímý přenos Prezident Petr Pavel jmenoval ve čtvrtek Marka Ženíška z TOP 09 novým ministrem pro vědu, výzkum a...

Fico je nadále ve vážném stavu, oznámil Kaliňák. Krvácení do břicha zastavili

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  11:44

Aktualizujeme Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl ve...

Opusťme bludný kruh nenávisti, vyzvala společně Čaputová s Pellegrinim

16. května 2024  11:40,  aktualizováno  11:42

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová a předseda parlamentu Peter Pellegrini, který ji ve funkci...

Atentátník je na svůj čin hrdý. Obvinili ho z pokusu o vraždu, hrozí mu doživotí

16. května 2024  10:44,  aktualizováno  11:40

Slovenská policie obvinila jednasedmdesátiletého Juraje C. podezřelého ze středečního útoku na...

Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA
Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA

Na cestě mateřstvím se potkáváme s různými výzvami. V případě výživy našich nejmenších představuje kojení ten nejlepší základ. Pokud však kojení...