Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

ANALÝZA: Obětní beránek Reznikov. Musel jít kvůli korupci, ale ne jeho

Zvláštní souhra okolností: ve chvíli, kdy Ukrajinci oznamují, že po všech pochybnostech konečně prolomili první pásmo ruské obrany, prezident Zelenskyj vyhazuje ministra obrany s tím, že jsou potřeba „nové přístupy“. Pravda je trochu jinde.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

Jiste, jiste,....Reznikovuv vyhazov nema rozhodne nic spolecneho s naprosto neuspesnou protiofenzivou, ale s korupci pochopitelne nekoho jineho....Tyhle pohadky at si necha pan Vodicka pro svou babicku, i kdyz chapu, ze musi psat podle jasneho zadani. Staci si pripomenout, jak Reznikov smelil s armadnim proviantem...ted bude vykopnut nahoru na pozici ambasadora v Londyne a vsechno bude v oligarchickem cajku.

0 0
možnosti
IS

Reznikov řekl v rozhovoru s Ukrinform že Ukraina utrácí 100 milionů dolarů denně na válku. Peníze především přicházejí z ciziny a z daní, dary od soukromých objektů representují jen 3% z celkové sumy. Nicméně neprozradil, kolik peněz ze 100 milionové částky v dolarech přichází od Ukrainců na rozdíl od toho, kolik přichází od amerických daňových poplatníků.

Ukraine Money Train: Kyiv Spending $100 Million Per Day on War, Says Ousted Defence Minister

The Defence Ministry has been rocked by a series of corruption scandals since the start of the year, including allegations of overpaying for military food items such as eggs, and winter jackets. Last month, all the heads of regional recruitment offices throughout Ukraine were sacked over allegations of bribery of officials from men seeking to avoid being sent into battle against the Russians.

https://www.breitbart.com/europe/2023/09/05/ukraine-spending-100-million-per-day-on-war-says-ex-defence-minister/

Po těchto a přechozích zprávách o mizení stovek milionů dolarů věnovaných na podporu Ukrainy je americká veřejnost stále méně ochotna financovat zkorumpovanou vládu Zelenskyho.

1 1
možnosti
Foto

Já tedy nevím, jestli lze takto bagatelizovat, když se z 250 000 letních, stane účetně jakoby 250 000 zimních bund... které dodával jako náhodou ještě jeho kamarád...+ ty předražené potraviny...

ale hlavně, tohle je jenom naprostá špička ledovce, protože novináři tam asi nemají takový přístup k informacím, jako u nás, natož když je tam válečný stav, tak se všechno udělá tajné, šťouralové slouží nepříteli atd... ale když vojáci v -10C začali fasovat letní hadry jako zimní, tak to se už asi ututlat nedalo...

5 4
možnosti
TH

Tých odhalených prípadov korupcie pri armádnych nákupoch nebolo tak veľa. Horšie bolo, že Reznikov sa ich nesnažil dôveryhodne vyvrátiť alebo potvrdiť a zjednať nápravu. Jeho reakciou bolo obvinenie novinárov, že len nahrávajú nepriateľovi. Toto mal zrejme na mysli Zelenský, keď hovoril, že očakáva novú úroveň komunikácie.

6 2
možnosti
MN

V reakcích na tuto zprávu je nádherně vidět jakou motivaci k radosti z ní každý má. Ty motivace jsou v zásadě dvě:

1. Ukrajina je prolezlá korupcí, konečně naše prolhaná média přiznávají za co jsme my "neovce" tady byli šikanováni, jsou to stejní azbučáci jako rusáci, nemá cenu jim pomáhat, ať se tam vyvraždí navzájem.

2. Ukrajina je prolezlá korupcí, chce s tím něco dělat, chce se tím připojit k rodině evropských národů, "díky" válce mají Ukrajinci větší motivaci tu korupci konečně řešit mj. i kvůli tomu aby nebyli házeni do jednoho pytle s okupanty své země.

...

Já se jednoznačně hlásím k variantě 2.

...

Mimochodem, mou osobní zkušeností je, že na korupci "těch druhých!!!" nadávají nejvíce lidé mající sami sklony všechno řešit všelijak "bokem", bez papírů, přes známé apod.

18 2
možnosti
MK

Z ukrajinskými "stavebníky" mám velmi špatné zkušenosti. Zároveň pronajímám jednu z nemovitostí ukrajinské rodině (velmi slušné) od níž mám poměrně dobré informace, jak to na Ukrojině chodí. Měli bychom rozhodně sundat růžové brýle. Za mě varianta 1, i když to není tak černobílé, jak jste to postavil.

10 5
možnosti
JB

ruSSký vliv je i dnes po 30 letech všudypřítomný i u nás, korupce a rozkrádání taktéž, vlastně uplynulo 30 let a stále nám vládnou lidé odkojeni ruSSkým stylem uvažování v čele s prezidentem, všichni se sice tváří pravicově a chtějí vládnout demokratický, spíše je takový komunistický levicový paskvil

2 2
možnosti
PK

P84a41v76e62l 32K60r22á63l

5. 9. 2023 7:22

Nějaká korupce je všude a vždycky bude. Ukrajina s Ruskem jsou v rámci Evropy ale fakt extrémy. Mají to prostě v krvi.

6 1
možnosti
RK

Podle mne je třeba si nalít čisteho vína. Nutno dodat fandím Ukrajině( ti co četli některé mé příspěvky v diskusích tak vědí).

Ukrajina byla vždy hodně zkorumpovaná, od policie přes armádu po státní správu.

Zdá se, že armáda se do značné míry očistila od roku 2014, a asi to ani jinak nešlo, když začali přijímat instruktory z Kanady, US a UK. Samozřejmě zde byli vytečníci při odvodech, ale to byli civilisté a podivné ceny za nákup zbraní či army materiálu.

Nicméně si myslím, že zde je opravdu snaha s tím něco dělat, protože opravdu nechcete , aby vám kromě Rusáků ekonomiku devastovala ještě korupce. Viz třeba Zelenského dost radikální ale asi nutný návrh zakona, který by korupci dal na stejný level jako vlastizradu.( asi ty sazby nebudou jako za vlastizradu, ale je to dobrý odstrašujíci příklad).

Nicméně ve válkách je obvyklé, že černý trh kvůli nedostatku něčeho většinou bohužel kvete a tato událost je živná půda pro parazity, co se neohlíží v dobách největší nouze na vlastní lid a chtějí dále jen hrabat, což považuji za nechutné.

V každém případě si myslím, že je zde pokrok, sotva by Američani posílali kvanta pušek, pistolí, houfnic a vozidel, kdyby věděli že se po cestě polovina ztratí a skončí na černým trhu. Kongres USA třeba na toto pečlivě dohlíží a nedávno myslím že Milley svědčil a řekl, že nedocházi k žádným těmto únikům materiálu poskytnutého USA.

Takže abych to shrnul, má Ukrajina problém s korupcí? Ano, to měla vždycky a do jisté míry bohužel mít bude. Je zde skutečná snaha s tím něco dělat? Dle mého laického názoru ano z důvodů, které jsem zmínil výše. Je jasné, že odpůrci vyzbrojení Ukrajiny, pátá kolona a chcimíři se budou snažit toto předhotit jako argument, což považuji za úsměvné, jelikož oni často jsou na výplatní pásce Kremlu

40 7
možnosti
MU
JM

J54á93n 25M89a59r21c39i33n

5. 9. 2023 6:42

Aj tie najlepšie kone sa prepriahaju..., Nič zvláštne, v Russku by vypadol z okna..

3 1
možnosti
ZA

Zvláštní souhra okolností: ve chvíli, kdy Ukrajinci oznamují, že po všech pochybnostech konečně prolomili první pásmo ruské obrany, prezident Zelenskyj vyhazuje ministra obrany s tím, že jsou potřeba „nové přístupy“.

.....tu prvú líniu prelomila tak akurát propaganda

6 9
možnosti
AP

To je nějaký nový tank, ta propaganda? 🤣

3 2
možnosti
MK

Ministr obrany je PŘÍMO zodpovědný za to co se v jeho resortu děje. Pokud nevěděl o korupci tak byl neschopný břídil co se schovává za typické "já za to nemůžu, protože jsem to nevěděl".

5 6
možnosti
AP

No, člověka, který nejenže udržel armádu v chodu po napadení a dostal ji do stavu, že zatlačila nepritele o notný kus zpět během pár měsíců, bych za neschopneho bridila nenazval...

11 1
možnosti
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Pavel se zranil na motorce. V nemocnici na pozorování zůstane několik dní

23. května 2024  20:03,  aktualizováno  22:32

Prezident Petr Pavel se zranil při jízdě na motorce. Zranění nejsou vážná, ale vyžádají si...

V Gaze se 70 procent pomoci z moře ukradlo. Hamásu se „odklánění“ hodí

29. května 2024

Premium Plán amerického prezidenta Joea Bidena nakrmit Gazu pomocí plovoucích přístavů dostal ránu...

Poslední šance dostat dítě na tábor. Co se letos mění a kde ještě hledat místo

29. května 2024

Premium Čarodějnickými hábity, klobouky a nezbytnými hůlkami se děti z Teplic na rozdíl od filmového...

Rusko je agresor, připustil lídr SPD Mach. Chce zrušit Green Deal

29. května 2024

Stanovuje si troufalý cíl zrušit Green Deal, zpochybňuje závazek přijmout euro a připouští, že...

Fackují ho, kopou, ničí mu foťáky. Ale stařičký král paparazzi stále fotí

29. května 2024

Seriál Jedenáctkrát mu zlomili žebra, jednou ho pobodali, sto osmdesátkrát byl v nemocnici. Naposledy...