Diskuze

Vražda rodiny na Boží hod. Zapomněl jsem si vzít léky, hájí se Francouz

Třiatřicetiletý Francouz se přiznal k vyvraždění rodiny – manželky a čtyř dětí – které našla v pondělí večer francouzská policie mrtvé v bytě ve městě Meaux východně od Paříže. Na svou ženu už nožem zaútočil v roce 2019, kvůli duševním problémům však nebyl potrestán.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

Ono se to u něj mohlo prohlubovat dlouhodoběji, buď tím, že léky nebral dlouhodoběji nebo pravidelně a nebo medikace byla málo účinná a ještě k tomu ambulantní. Jak vidno, tohle je všude stejný. Tihle schizofrenici, tím spíše, když už mají za sebou nějaké agresivní napadení s úmyslem zabít, by měli být celoživotně pod pravidelným lékařským dohledem a provádět u nich také pravidelné testy (krev/moč) na prokázání, že léky opravdu užívají i při ambulantní léčbě. Jinak jsou pro své okolí časovanou bombou a první na to doplácejí často příbuzní.

3 0
možnosti
MK

Nebral léky a zavraždil čtyři děti, doufám že se mu za to dostane pořádné medicíny.

2 0
možnosti
TN

Lže. Pokud by si jeden den nevzal antipsychotika, nic se nestane.

12 0
možnosti
PG

Manželku a čtyři děti? To ho ale muselo stát s tím nožem práce! Kdyby byl u nás, dostane zbroják a celou rodinu vystřílí raz dva!

1 12
možnosti

P29a40v19e90l 63Š91i78m12o35n

28. 12. 2023 22:11

Oni vůbec mají ve Francii (nejen tam) vrazi většinou duševní problémy, že? Ti se zvláštními kořeny, někteří z tichých, unavených a vděčných něco podivného občas vykřikují, ale s ničím to nesouvisí, protože policie je měla dlouhodobě v hledáčku. Vina se jim dlouhodobě humanisticky dokazuje a pak jsou někam uklizeni.

1 0
možnosti
DN

Hm, stačilo, aby si jeden den nevzal léky.... ale jinak byl naprosto bezproblémový a nijak nebezpečný...

14 0
možnosti
DP

O tom, ze si jenom jeden den nevzal leky silne pochybuji, i kdyz pripoustim, ze by to mohl byt extremne, ale velmi extremne vyjimecny pripad. Mam v "batohu" 40 let praxe v "tezke" psychiatrii, ale s takovymto pripadem sem se ani jednou nesetkal. Na druhe strane sem poznal hromadu pripadu (jeden dokonce i krajan ze stejneho mesta v CR jako ja), se silnou paranoidni schizofrenii, pokud bral leky (coz vetsinou delal, krome nastesti velmi zridka , tak jednou za 8 -10 let pri silnem paranoidnim ataku, kdy vynechaval) tak to byl opravdu bezproblemovy a nijak nebezbecny clovek, inteligentni gentleman. Ovsem jak jednou kvuli ataku vic jak tyden leky vynechal, tak byl na hrane nebezpecnosti.

3 1
možnosti
RK

lidi maji z toho krasneho multikulturniho sveta psychoticke stavy

8 3
možnosti
TK

T67o76m94á95š 45K31i73j47a98s

29. 12. 2023 10:19

Z čeho je měli před sto lety, když se dělo to samé?

1 0
možnosti
VF

Francouz ? Aha ..

8 1
možnosti
JB

J39i44ř74í 78B85í11l34e30k

28. 12. 2023 20:05

To je jasný, měli mu zakázat mít doma nože když má psychické problémy, pak by se to nestalo.

(tak trochu sarkasmus namířený na gun-grabbery)

8 0
možnosti
JS

Ve Francii zakázat nože je docela problém. Opinel má v kapse každý chlap.

Německo nebo GB, to je jiná liga. Mě by tam zavřeli na doživotí. Za ten záchranář, co nosím v kapse.

2 0
možnosti
PM

Blbost,jen jedno vynechání leku ráno by to neudělalo.

27 0
možnosti
JZ

U běžných antidepresiv vynechání jedné dávky nevadí, nicméně jsou i jiné léky, mnohdy návykové. Nemají dlouhodobý účinek a vynechání jedné dávky může u těžkých případů klidně stačit k maléru. Bez informace o typu léků a diagnózy nemůžete vědět, zda to bylo příčinou...

1 3
možnosti