Ve francouzském Rennes uvázli lidé na kolotoči. (31. prosince 2018) | foto: Profimedia.cz

Oslavující Francouzi uvázli na kolotoči. Dolů se dostali až na Nový rok

  • 17
Více než devět hodin muselo osm lidí strávit nedobrovolně na rozbité pouťové atrakci ve městě Rennes na severozápadě Francie. Příchod nového roku tak tři dospělí a pět teenagerů oslavilo značně netradičně ve výšce 52 metrů nad zemí a v očekávání záchrany ze strany hasičů.

Několik lidí si chtělo silvestrovské oslavy zpestřit jízdou na pouťové atrakci, která se podobá velké vrtuli, na jejíchž koncích jsou sedačky. Zhruba kolem 20:00 SEČ se však atrakce zasekla, a to v okamžiku, kdy bylo jedno z ramen v nejvyšší poloze. Ve výšce pěti desítek metrů nad zemí tak uvázlo osm lidí. Nejmladšímu z nich bylo 13 let.

Nejprve se provozovatelé pouťové atrakce s názvem BomberMaxxx pokoušeli dostat lidi z nepříjemné situace pomocí žebříku. Sedačky však byly příliš vysoko. Nešťastníky tak nakonec museli vysvobodit hasiči, kteří se k nim spustili z vrtulníku. Zpátky na zem se ovšem všichni dostali až na Nový rok.

„Všichni byli v klidu, probíhalo to dobře, dokonce jsme mohli krásně pozorovat ohňostroj,“ řekl po vysvobození webu France Bleu jeden z uvázlých návštěvníků atrakce. Příchod roku 2020 však prý hodlá oslavit doma v teple. Podle majitele atrakce Alexandra Thinela se nikdy před tím nic podobného nestalo.

01.ledna 2019 v 01:08, příspěvek archivován: 01.ledna 2019 v 16:51

VIDEO: Huit personnes sont toujours bloqu?es tout en haut depuis 20h30 a la fete foraine de #Rennes. Des pompiers au sol, sur la nacelle et a mi-hauteur ou s?arrete leur grande-?chelle https://t.co/mjLLPiYpOP

Pro zobrazen? videa mus?te m?t zapnutou podporu JavaScriptu

Huit personnes sont toujours bloquées tout en haut depuis 20h30 à la fête foraine de #Rennes. Des pompiers au sol, sur la nacelle et à mi-hauteur où s’arrête leur grande-échelle https://t.co/mjLLPiYpOP

,

Video