Snímek z pohřbu matky Melanie Trumpové. Uprostřed Barron Trump (18. ledna 2024)

Snímek z pohřbu matky Melanie Trumpové. Uprostřed Barron Trump (18. ledna 2024) | foto: ČTK

Dvoumetrový Barron Trump koketuje s politikou, bude na sjezdu republikánů

  • 21
Nejmladší syn Donalda Trumpa Barron už za pár měsíců vstoupí do vysoké politiky. Bude součástí floridské delegace na národním sjezdu Republikánské strany, kde v polovině června vyšlou jeho otce do boje o Bílý dům. V týmu bude doprovázet mimo jiné i floridského guvernéra Rona DeSantise, neúspěšného uchazeče o republikánskou nominaci.

Barron Trump byl ještě před pár lety zdrojem vtípků, když znuděně pózoval spolu se svým otcem během prezidentské kampaně v roce 2016. Z ustrašeného kluka je dnes přes dva metry vysoký, štíhlý a sebevědomý mladík, který za pár dní završí studium na střední škole.

A o pár měsíců později poprvé přičichne i k politice. Ve floridské výpravě na národním sjezdu Republikánské strany nebude z klanu Trumpů sám, doprovodí ho Eric Trump jako předseda delegace, Donald Trump Jr. a dcera bývalého prezidenta Tiffany Boulosová společně s manželem Michaelem.

„Barron se velmi zajímá o politické směřování naší země,“ uvedlo vedení Trumpovy předvolební kampaně. Jediný Trumpův potomek, který se v současnosti drží stranou od politiky, je dcera Ivanka, která mu v Bílém domě dělala poradkyni.

„Jsme moc rádi, že v naší delegaci budou lokální lídři, zvolení zástupci státu Florida i členové rodiny Donalda Trumpa,“ uvedl předseda floridských republikánů Evan Power. Mediálně nejznámějším členem bude floridský guvernér Ron DeSantis, který měl být největším soupeřem Trumpa v primárkách, ale už na sklonku ledna z klání odstoupil.

Trump se vidí jako disident, soud je pro něj marketingová sklizeň, tvrdí expert

Jméno Barrona opakovaně zaznívá i během probíhajícího soudu jeho otce s někdejší pornoherečkou Stormy Daniels. Trump si stěžuje, že kvůli procesu nemůže být u slavnostního zakončení studií svého syna. Soudce jeho požadavek na jednodenní omluvenku zamítl.

Barron, který se takřka neobjevuje v médiích, zatím nesdělil, kam se bude jeho život po završení středoškolských studií ubírat. Zřejmě však nastoupí na jednu z prestižních amerických univerzit a, jak je vidno, bránit se nebude ani politické kariéře.


Video