Miley Cyrusová v časopisu Vogue (květen 2023)

Miley Cyrusová v časopisu Vogue (květen 2023) | foto: Profimedia.cz

Miley Cyrusová se léčí z traumat, podstupuje terapii EMDR

  • 17
Zpěvačka Miley Cyrusová (30) se poslední rok vyrovnává s nepříjemnými životními zážitky skrze terapii EMDR, která zastavuje obtížné vzpomínky a pomáhá je správně přepracovávat.

V roce 2020 se zpěvačka rozešla s hercem Liamem Hemsworthem, z čehož se od té doby dostává skrze speciální terapeutickou techniku jménem EMDR (Desenzibilizační terapie využívající pohyb očí), která pomáhá lidem vyrovnávat se s traumatickými zážitky. Jedná se o metodu, kterou vyvinula Francine Shapiro v letech 1987–89 ke zmírnění nepříjemných stavů, jež doprovázejí vzpomínky na traumatickou událost.

Bývalá Disney hvězda, zpěvačka i provokatérka. Miley Cyrusová slaví třicetiny

„Podstoupila jsem hodně EMDR. Vážně to pomáhá,“ uvedla v rozhovoru pro britský magazín Vogue. „V podstatě si odstraníte fyzické pocity spojené s těmito bolestnými vzpomínkami. EMDR mi opravdu pomohlo.“

Při stejné příležitosti se svěřila, že se udržuje střízlivá. Přestala pít a v současnosti se zajímá pouze o fitness. „Stýkám se, když to tak řeknu, pouze s gayi. Přijdou ke mně a dáme si celou lekci podle Nicki Minaj nebo Britney. Máme i jednu na Madonnu, kde se celá choreografie dělá s malými činkami,“ vypráví.

Kromě fitness je její zálibou také psát si deníček, který zveřejňuje online. „Udělala jsem si v životě prostor, abych mohla být s přáteli a rodinou a dělat, co mám ráda, což je posilování, dobrá strava, učení se zlepšovat své žití a držet se praktik a zásad, které jsou mi ušité přesně na míru.“

,