Vévodkyně z Yorku Sarah Fergusonová (Londýn, 16. března 2023)

Vévodkyně z Yorku Sarah Fergusonová (Londýn, 16. března 2023) | foto: Reuters

Rakovinu bere jako kamarádku. Vévodkyně Fergie dala novým prsům jména

  • 1
Spisovatelka a vévodkyně z Yorku Sarah Fergusonová (63), které přezdívají Fergie, popsala svůj boj s rakovinou prsu. Diagnózu se bývalá manželka prince Andrewa dozvěděla před pár měsíci a v londýnské nemocnici následně podstoupila úspěšnou mastektomii.

Sarah Fergusonová se zotavovala doma v rezidenci Royal Lodge ve Windsoru, kde žije s bývalým manželem, princem Andrewem. Celá její rodina jí s rekonvalescencí pomáhala.

S diagnózou se spisovatelka ale vypořádávala poměrně netradičním způsobem. Rakovinu ve svém těle přijala za blízkou přítelkyni. „Cítím, že je to vlastně vzrušující, že mám u sebe tuto dobrou přítelkyni, do takové míry, že cítím, jako bych měla štít, ochranný štít,“ svěřila se a přiznala, že věří v manifestaci a sílu pozitivního myšlení, které jí na cestě za zotavením také výrazně pomohly.

Bývalá manželka prince Andrewa Fergie má rakovinu prsu

Prozradila také, že po mastektomii její nová prsa dostala jména. „Právě se sžívám se svým novým nejlepším přítelem Derekem. Prso vlevo se jmenuje Derek. Je velmi důležitý, protože mi zachránil život,“ prohlásila vévodkyně v podcastu Tea Talks. „Chudák Eric napravo je docela smutný, protože není tak energický jako Derek nalevo, ale já to vybalancuji, nebojte se.“

Její noční můra s rakovinou začala ještě před korunovací Karla III., kdy rutinní test poprvé zjistil, že něco není v pořádku. Začátkem května se vévodkyně dostavila na mamografické vyšetření do Londýna. Tam špatnou zprávu lékaři potvrdili.

Zákrok byl ale úspěšný. Zdroj z Buckinghamského paláce uvedl, že král Karel III. své bývalé švagrové napsal dopis, v němž jí upřímně přeje brzké uzdravení.

„Říkám teď všem, aby se šli nechat vyšetřit. Běžte se nechat vyšetřit. Jděte a udělejte to. Nemluvím jen o rakovině prsu, ale o všech druzích rakoviny,“ dodala Fergusonová.

SPECIÁL

Britská královská rodina

SPECIÁL: Britská královská rodina
,