Vévodkyně z Yorku Sarah Fergusonová (Londýn, 16. března 2023)

Vévodkyně z Yorku Sarah Fergusonová (Londýn, 16. března 2023) | foto: Reuters

Bývalá manželka prince Andrewa Fergie má rakovinu prsu

  • 0
Bývalé manželce britského prince Andrewa Sarah Fergusonové (63) diagnostikovali rakovinu prsu. Vévodkyně z Yorku podstoupila úspěšnou operaci. Její mluvčí to řekl deníku The Daily Telegraph. Fergusonové zjistili rakovinu při rutinním vyšetření mamografem.

„Bylo jí doporučeno, aby podstoupila operaci, která byla úspěšná. Vévodkyně dostává tu nejlepší lékařskou péči a její lékaři jí řekli, že prognóza je dobrá,“ uvedl mluvčí.

„Nyní se zotavuje se svou rodinou. Vévodkyně chce vyjádřit svou nesmírnou vděčnost všem zdravotníkům, kteří ji v posledních dnech podporovali. Je také nesmírně vděčná personálu, který prováděl mamograf. Ten identifikoval její nemoc, která byla jinak bez příznaků. Vévodkyně věří, že její zkušenosti zdůrazní důležitost pravidelného screeningu,“ dodal.

Chodím na terapie. Životním rádcem je mi královna, říká vévodkyně Fergie

Druhorozený syn někdejší britské královny Alžběty II., princ Andrew si Sarah Fergusonovou přezdívanou Fergie vzal v červenci 1986. V srpnu 1988 se páru narodila první dcera Beatrice, druhá dcera přišla na svět v březnu 1990 a dostala jméno Eugenie.

Princ i jeho choť ale dávali přednost jinému způsobu života a od března 1992 žili odděleně. Jejich rozvod v květnu 1996 patří k dlouhé řadě mediálně podrobně rozebíraných manželských neúspěchů a afér britské královské rodiny. Nicméně nyní princ Andrew udržuje se Sarah Fergusonovou přátelský vztah a dokonce spolu bydlí.

SPECIÁL

Britská královská rodina

SPECIÁL: Britská královská rodina
,