Princ William a vévodkyně Kate během setkání s ukrajinským prezidentem...

Princ William a vévodkyně Kate během setkání s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským a jeho manželkou Olenou v roce 2020. | foto: Reuters

Stojíme za Ukrajinou, uvedli William a Kate ve vzácném politickém komentáři

  • 8
Britský princ William a jeho žena Kate vyjádřili svou podporu Ukrajině. Vévoda a vévodkyně z Cambridge, kteří kvůli přísnému protokolu své politické názory s veřejností nesdílí, v aktuálním příspěvku na Twitteru uvedli, že stojí za válkou zničeným národem, který statečně bojuje o svou budoucnost.

V osobním tweetu William a Kate rovněž připomněli setkání s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským a jeho manželkou Olenou před dvěma lety v Londýně. 

„V říjnu 2020 jsme měli tu čest setkat se s prezidentem Zelenským a první dámou, abychom se dozvěděli o jejich naději a optimismu ohledně budoucnosti Ukrajiny.“ 

„Dnes stojíme po boku prezidenta a všech ukrajinských občanů, kteří statečně bojují za svou budoucnost,“ uvedli manželé a přidali své iniciály se symbolem ukrajinské vlajky.

William a Kate přivítali ukrajinský prezidentský pár v Buckinghamském paláci v říjnu 2020 jako první oficiální návštěvu od začátku lockdownu. 

Audience, kterou královská dvojice uspořádala jménem Alžběty II., probíhala bez roušek, ovšem s doporučeným odstupem a ve velmi přátelské atmosféře.