Diskuze

Stojíme za Ukrajinou, uvedli William a Kate ve vzácném politickém komentáři

Britský princ William a jeho žena Kate vyjádřili svou podporu Ukrajině. Vévoda a vévodkyně z Cambridge, kteří kvůli přísnému protokolu své politické názory s veřejností nesdílí, v aktuálním příspěvku na Twitteru uvedli, že stojí za válkou zničeným národem, který statečně bojuje o svou budoucnost.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LM

Me tohle neprijde jako politicke vyhlaseni, ale jako lidske, solidarni a moralni.

2 0
možnosti
MM

skutecne nezvykly krok. Poukazuje na to, ze jsou nadmiru nas....tvani.

Necekal bych, ze by totez mohlo prijit od Charlese a Camilly, protoze jsou prilis blizko trunu a musi se neustale ohlizet, aby nevydavali politicka prohlaseni.

Je ale naprosto jiste, ze daji v zakulisi aktivni podporu nektere z charit pomahajicich Ukrajincum, kteri se rozhodli odejit ze zeme, posilani leku a zdravotnickeho materialu do Ukrajiny - napr. pres Cerveny Kriz a podobne.

15 0
možnosti
KJ

Dobře vědět. Doteď jsem byl v napětí, za kým stojí Kate. Ale co Meghan?

2 9
možnosti
MM

nebyt tveho sarkasmu, namahal bych se s odpovedi.

1 0
možnosti
Foto

Jeden Putin proti celému civilizovanému světu...

17 0
možnosti
RO

Ruská říše musí pochopit, že se postupně rozpadne stejně jako Britská říše a že nejde o žádný konec světa... Bohužel se zatím tváří, že by radši ten konec světa :-/

11 0
možnosti
MM

tak bych to neformuloval.

Zatimco vsechny historicke rise se po nejakych letech/ stoletich rozpadly, je VELKY ROZDIL v praktickych a politickych nasledcich rozpadu.

Porovnej citeni byvalych statu eseseser a clenskych statu Varsavske smlouvy s citenim clenu byvaleho Britskeho Imperia. Uplne nebe a dudy!

Dovedes si predstavit staty eseseser nebo "bratrskeho svazku lido-demo" VS a Hospodarske smlouvy dobrovolne zaclenene do nejakeho pratelskeho spolecenstvi s vedoucim statem byvale rise - Ruskem a ze by zvolily ruskeho prezidenta za symbolickou hlavu sveho spolecenstvi????8-o;-D

Ted uvaz, ze presne tohle udelalo 54 nezavislych statu byvaleho Britskeho Imperia. Vytvorili dobrovolny pratelsky svazek Commonwealth of Nations s kralovnou Alzbetou -symbolickou hlavou.

Pri schuzi hlav vlad clenskych statu CoN v 2018 se volila nasledujici hlava spolecenstvi az kralovna nebude na trune. Mohli zvolit kohokoliv z nich, ale presto zvolili prince Charlese, naslednika britskeho trunu.

34 jsou republiky, 5 jsou kralovstvi a 15 je britsky monarcha take hlavou statu, ale maji vlastni zakony a obcany zvolene vlady, parlament.

NIKDO jim nenarizuje ze tam musi zustat. Nehrozi nebezpeci aby kralovna =sef ozbrojenych sil poslala britske jednotky do statu, ktere by chtely ustavit vlastni hlavu statu.!!

Maji svobodu si kdykoliv zvolit hlavu statu z vlastnich rad, jako vloni udelal Barbados a jako o podobnem kroku probehlo referendum v Australii v 1999. Tehdy neproslo, ale australsti obcane nespechaji. Casem dojde k dalsimu referendu, nejspis po smrti kralovny. Britske invaze se obavat nemusi. Ujisteni monarchy, ze se podvoli vuli lidu.

Umis si predstavit Putina a rusaky ve stejne situaci????

4 0
možnosti