Páry na Sportovci roku: Vadlejchovi si užijí pohádky, Prskavec chystá salát

Na stadionech, kurtech a v tělocvičně se cítí jako doma. Ve středu si ale nejlepší čeští sportovci oblékli společenský oděv a s drahými polovičkami zamířili do hotelu Hilton na vyhlášení Sportovce roku 2021. Kdo z nich vyrazil za zábavou poprvé bez dětí? A která tenistka byla téměř k nepoznání?

Jakub Vadlejch (31), stříbrný medailista z olympiády v Tokiu a devátý v anketě Sportovec roku, dorazil na galavečer s manželkou Lucií. Bývalá elitní slovenská sedmibojařka, za svobodna Slaničková, ukončila letos na podzim kariéru. Pár totiž v novém roce očekává narození prvního potomka. A jak oslaví poslední Vánoce ve dvou? „Těším se, že si lehneme k pohádkám,“ říká oštěpař. K večeři bude klasika: kapr, salát a cukroví.

Sportovec roku Lukáš Krpálek (31) je naopak již zkušeným otcem. Doma má pětiletého Antonína a tříletou Marianu. Každá společenská akce po boku manželky Evy, dcery tenisového šéfa Iva Kaderky, je pro něj výjimečná. Užívá si zejména setkání s kamarády sportovci.

Na slavnostním vyhlášení ankety nechyběl ani tenisový pár Kateřina Siniaková (25) a Tomáš Macháč (21). Siniaková, na Sportovci roku pátá ve dvojici s Barborou Krejčíkovou, má za sebou skvělý rok: s deblovou parťačkou ovládla Roland Garros, olympijské hry v Tokiu, Turnaj mistryň a navíc si našla i nový vztah. Změnila také image a blonďaté vlasy vyměnila za zrzavé.

Tenistka Kateřina Siniaková na vyhlášení ankety Sportovec roku.

Kajakář a olympijský vítěz Jiří Prskavec (28) si spolu s manželkou Terezou akci náramně užili. „Řekl bych, že je to naše premiéra ve společnosti po narození prvního syna,“ prozradil třetí nejlepší Sportovec roku. Manželé se seznámili u vody, jelikož Tereza se stará o mediální aktivity vodních slalomářů. Dnes spolu vychovávají dvouletého syna Jiřího a osmiměsíčního Marka. 

,