Schwarzenegger má další čestný doktorát

Hrdina akčních filmů Arnold Schwarzenegger přerušil natáčení filmu Terminátor 3 kvůli udělení titulu Doctor of Humane Letters. Titul, který už je jeho třetím doktorátem, Schwarzeneggerovi udělila minulý týden univerzita Chapman v kalifornské Orange.

Pětapadesátiletý Schwarzenegger dostal čestný doktorát za svou charitativní činnost. Podle slov představitelů univerzity si herec "zasloužil tuto čest za podporu speciální olympiády pro duševně nemocné a organizaci každoročních sportovních her pro tyto děti v Jižní Karolině".

Za film Terminátor 3 má Schwarzenegger inkasovat neuvěřitelných 30 miliónů dolarů. "Tuto kulatou sumu za roli cyborga v Terminátorovi 3 jsme mu skutečně nabídli. Jde o tak gigantický projekt, že o návratnosti do něho vložených prostředků není třeba pochybovat," prohlásil režisér Jonathan Mostow.

Tak vysokým honorářem by Schwarzenegger předčil své kolegy v hollywoodském prestižním klubu, který si honosně říká "horních dvacet miliónů". To byla totiž ještě nedávno horní hranice honorářů, které slavné americké hvězdy inkasovaly za jednotlivé filmy.