Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Klape nám to, říká Peroutka o partnerovi. Promluvil i o rakovině Slováčkové

  9:09
Milan Peroutka (33) se rozpovídal na téma coming out a prozradil, jak jim to s partnerem funguje v práci i v soukromí. Muzikant a syn zesnulého bubeníka z Olympicu je dlouholetým kamarádem zpěvačky Anny Julie Slováčkové. V rozhovoru pro iDNES.cz popsal, jak se ho dotkla zpráva o návratu její nemoci.

Setkáváme se u kočičího útulku Pražského spolu ochránců zvířat. Kolikrát v životě jste dal šanci nalezencům?
Náš kočičák je také nalezenec. Ještě dokonce od taťky. Kdysi našli někde na kraji lesa opuštěná koťátka a jako kapela Olympic si je rozebrali. Vlastík je s námi pořád, už je to starší pán, ale je tu furt. Kočky to mají trošku delší než pejsci, zaplaťpánbůh. Pejska s mašlí kolem krku nám dala ségra k Vánocům. Také je z útulku. Nalezencům jsme doma dali šanci dvakrát, ale spíš mám pocit, že ty kočky k nám vždycky zkrátka přišly, samy si nás našly a zůstaly už u nás.

Je pro vás kontakt se zvířetem perfektní antistresovou aktivitou?
Přesně, jak to říkáte. Od toho ty zvířata jsou, kolikrát jsou lepší než lidi (smích). Je to i o tom mazlení. Říká se pes, přítel člověka, asi to tak je. Já mám zvířata rád, rád na ně koukám a říkám si „vy jste fakt živý a nejste na baterky?“ Ta stvoření mě fascinují. A myslím si, že v každé domácnosti by mělo být nějaké zvířátko.

Když se jdete projít, ať už po psím nebo kočičím útulku, a vidíte tam ty nešťastníky bez majitele, chcete si je všechny odnést domů?
Z návštěv útulků mám smíšené pocity. V kočičím teď budu popravdě poprvé, ale byl jsem v psím útulku a je to zajímavá zkušenost. Co to se mnou dělá? Určitě to ve mně vyvolává takové pocity, že bych těm pejskům přál spokojenější život.

Dominik Roubínek a Milan Peroutka uzavřeli na konci června registrované partnerství (2023).

Před kamerou se scházíme po delší době, u vás v životě proběhly krásné změny, jako například svatba s Dominikem Roubínkem. Co dalšího se u vás změnilo?
Víte co? Včera jsem zrovna viděl po dlouhé době jednu kamarádku a říkala, že to je neskutečné, co všechno nám ten rok přinesl. Vlastně má pravdu, ale zároveň to tak nějak beru všechno přirozeně. Nechal jsem vše tak trochu i na osudu a ten mi v tom zřejmě pomohl. Teď jsem opravdu moc spokojenej, pracovně i soukromě. S Dominikem spolupracujeme v mé práci, kterou já hodně žiju. Asi by to ani jinak nešlo. Ale on má navíc přesně ty vlastnosti, které já nemám a pomáhá mi vždycky toho rozlítaného umělce trošku postavit nohama na zem a pojmenovat tu realitu. Takže v tom nám to taky super klape. Doufám, že budeme dál vytvářet společně krásný věci.

Vaše „vyoutování“ bylo směrem k fanouškům velice vstřícné. Jak to reflektujete? Přijali to tak?
Tak reflektuji to absolutně nádherně. Díky tomu, že máme sociální sítě, jsem měl možnost se tam vyjádřit tak, jak jsem chtěl. Aniž bych se bál, že to někdo překroutí. To se pak třeba mohlo dít, ale to zásadní jsem si řekl na těch Instagramech. Někde psali, že jsem si postěžoval na to, že to vlastně bylo strašně těžký v dnešní době. To vůbec neříkám. Já si myslím, že naopak ta doba je k tomu čím dál vstřícnější, až mě to možná samotného překvapilo. Nejtěžší na tom bylo přijmout to a pojmenovat to sám v sobě. A ta veřejnost, jak každý vlastně řeší coming out, kde se vlastně bere střet s tou veřejností, tak to je až druhý krok. Ale ten první, ten těžší a ten zásadní je ten vnitřní, ten tvůj.

Neboj, zvládneme to, oznámila mi mamka, že táta umřel, vzpomíná Peroutka

A ten přišel u vás kdy?
V momentě, kdy jsem potkal toho správného člověka. Člověk si je pak o to jistější tím vším, že to je přesně tak, jak to má být. A pak už je to v podstatě docela jednoduché. Co se týká práce, kde mě někdo samozřejmě lámal, že to nebude úplně praktické nebo vhodné, nebo že by to někdo nemusel přijmout... Dobře, tak tyto obavy se nenaplnily. Já mám naopak pocit, že mi to vyčistilo vzduch ve vztazích a to i v kamarádských. A i když by někdo mohl říct, že to je vlastně úplně jedno, jak to máš v soukromí. Ale ty tím zkrátka projevíš nějakou důvěru k těm lidem, nějak se jim otevřeš a oni to ocení. Takže já mám mezi holkama i klukama vlastně jen dobré zpětné vazby. Určitě to tedy není nic, čeho bych nějak litoval. Ani by to nemělo smysl,. Protože já jsem, kdo jsem a pokud se to někomu líbí, tak o to víc si samozřejmě toho vážím.

Mezi vaše blízké kamarádky patří zpěvačka Anička Slováčková. Jak se vás dotkla ta šílená zpráva, že se jí po letech vrátila rakovina?
Víte co, pořád na to myslím. Pořád si říkám „Ty jo, bude to těžký“. Nedával jsem jí nějaké veřejný vyjádření do komentářů na Instagramu. Protože vím, že my jsme si to všechno řekli osobně. Chvíli před tím oznámením měla křest své nové desky, ke kterému jí gratuluji, protože je s tím samozřejmě strašně moc práce. Já to vím, co všechno ta Anča pro to dělá a jak tím strašně žije.

Pokud někdo třeba říká, že je teď vhodný okamžik, kdy by měla zpomalit, tak já jsem naprosto přesvědčenej, že naopak ta práce a ten úspěch v té práci jí dává smysl a je to zároveň její největší motor. Ta podpora, která teď přichází, je bezpochyby správná a určitě jí hodně pomůže. Ale ve výsledku je to její tělo, které se s tím musí poprat. A nezbývá, než jí v držet palce. Já jsem tady samozřejmě pro ni a ona to moc dobře ví.

Autoři: ,
  • Nejčtenější

Manželé Babišovi se rozcházejí, přejí si zachovat rodinnou harmonii

19. dubna 2024  17:06,  aktualizováno  17:43

Podnikatel, předseda ANO a bývalý premiér Andrej Babiš (69) s manželkou Monikou (49) v pátek...

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

24. dubna 2024  11:01

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

21. dubna 2024

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

23. dubna 2024  8:30

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

David Beckham žaluje Marka Wahlberga, žádá přes 8 milionů dolarů

20. dubna 2024  15:11

Bývalý fotbalista David Beckham (48) se s hercem Markem Wahlbergem (52) spřátelil, když se...

Do Bolívie jsem odešla kvůli smrti rodičů, přiznala sestra Romana Vojtka

27. dubna 2024

Mladší sestra herce Romana Vojtka (52) Edita Vojtková (49) je módní návrhářkou a žije v Bolívii. Do...

Prošla jsem si tvrdými životními zkouškami, říká violistka Jitka Hosprová

27. dubna 2024

Itálii díky třetímu manželovi považuje za svůj druhý domov. Violistka Jitka Hosprová v rozhovoru...

Jak Abrhám pomáhal, Šimek vyléval pralinky a Gott volal z krmítka. Krampol vypráví

26. dubna 2024

Premium Když se řekne Jiří Krampol, hned mi naskočí jeho role hostinského, který se v seriálu Synové a...

Vyčítali mi, že nejsem sexy. Ponižování je drsné, vzpomíná Anne Hathawayová

26. dubna 2024

Anne Hathawayové (41) bylo v jejích hereckých začátcích vyčítáno, že nemá žádný sex-appeal. Po...

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před pěti lety opravdu...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...

Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení

Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií. Největší pozornosti se...

Za vytlačení z linky do Brna musí Student Agency zaplatit náhradu 21 milionů

Společnost Student Agency provozující autobusy a vlaky pod označením RegioJet musí zaplatit bývalému konkurentovi 21...