Diskuze

Nemyslím si, že tady máme rovnost pohlaví, říká Natalie Halouzková

Seriálové a divadelní herečce Natalii Halouzkové (22) nechybí odvaha. V jedenácti letech úspěšně absolvovala první televizní casting, loni poprvé vystoupila v muzikálu a neztrácí ji, ani když mluví o svém pohledu na naši společnost nebo se třeba nechá zavřít do tmy.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jedna feministka v USA, které to myslí, použila matematiku (stejně jako byla podobná analýza u nás). Započítala do toho, že muži mnohem více v práci riskují, nastupují do pracovního procesu dřív, mají i více odpracováno, tedy delší praxi... několik desítek faktorů. Naštvala mnoho feministek, když ji vyšlo, že žádné znevýhodnění neexistuje. U nás vyšlo, že když jsou muž a žena ve všech ohledech rovnocenní, žena má v průměru dokonce o něco vyšší plat.

0 0
možnosti
JM

Někdo jí někdy bránil v přístupu ke vzdělání nebo ve volbě povolání??! Nebo nerovnost pohlaví vnímá podle toho, že u nás zatím ještě neexistují kvóty, které by určovaly kdo bude sedět v ředitelském křesle podle toho zda má nebo nemá vagínu. Tito mladí lidé by měli zažít totalitu aby neplácali takové nesmysly. Neboť svými postoji připravují příchod nového druhu totality nebo diktatury. .

3 0
možnosti
Foto

No jo slečno/paní Halouzková, ono je to moderní a přece nemůžete uznat, že nejste utlačovaná a za 20 let si třeba i vzpomenete, že vám někdo pod stolem sáhl na nohu a budete ho žalovat.

4 0
možnosti
RV

Má pravdu Halouzková. Nemáme. Třeba v drogerii je o hodně více místa pro výrobky určené ženám, než mužům. V obuvi to vypadá dost podobně a u oblečení, to ani nemluvím, jsou i obchody výlučně pro ženy a je jich více než pro muže.

Navíc třeba řidiči MHD proč není 50% žen? To samé hasiči, policisté, svářeči, zedníci a mnoho dalších vidím tam převážně muže a to by se mělo změnit, prostě když napůl tak všude a všechno.

11 0
možnosti

Je to prostě diskriminace žen. Nevezmou je ani do té MHD jako řidiče

3 0
možnosti
MS

Pravda, pořád tu máme málo hornic, požárnic, slévaček atd.

9 0
možnosti
JK

J68i89ř24í 66K19a38m37i13š

21. 7. 2023 17:48

rovnost pohlaví znamená z devadesáti procent pozitivní protěžování těch druhejch, s tím se jdi holka bodnout

7 0
možnosti
VB

Ta fotka, kde ma nohu v ksichte v spinavej kecke je fakt otrasna.

2 0
možnosti
IK

I44v33o 40K43a26r34c87h

21. 7. 2023 17:44

Dobrá ať si na olympiádě stoupnou na start třeba v běhu na 100 m muži společně s ženami....

2 0
možnosti
MU

Problem modernich feministek je, ze si drivejsi snahu dosahnout rovnosti prelozili jako rovnitko mezi muze a zeny. Vzdycky bude mit v necem (fyzicky, dusevne, spolecensky atp.) navrch obvykle muz a v necem jinem zas obvykle zena.

10 0
možnosti
JT

J29a42n 56T82o78m58a33n

21. 7. 2023 17:25

Bylo by zajímavější, kdyby Idnes přešla na rozhovory s lékařema, vynálezcema a tak dále....zajímavé hystorky, co nás povznese, naladí, pomůže. Tyhle stále řeči o lejnu a rádoby důležité...

4 0
možnosti

Určitě přejdou, hlavně s těmi co mají nějakou vadu (čti odlišnost).

1 0
možnosti