Diskuze

Miminka roku 2009: celebrity u jmen vsadily na klasiku

Rok s devítkou na konci mají v rodném listu dcery a synové zpěváků, modelek i politiků. Až na výjimky dávaly celebrity svým dětem hlavně česká jména. Vede mezi nimi Honza, který je podle Českého statistického úřadu po Jakubovi druhé nejoblíbenější jméno v celonárodním měřítku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

locom

26. 12. 2009 21:16
Nic na tom nevidim ...

At si kazdej pojmenuje dite, jak chce. V Cesku moc peknych jmen neni, a davat "klasiku" jenom proto, aby dite "nevystupovalo z rady", me pripomina stare casy.

Urcite se me libi vic treba Sophia, nez Sofie ... ale kazdej muze mit jinej vkus a nikomu ho neberu.

Jedinej extrem v clanku vidim u Paroubkovych, kde pojmenovat dite Margarita, me prijde ujety. Dalsi dcera se bude asi jmenovat Tequilla, Brandy, nebo Koralka ? :)

Podobne, jako kdyz Gwyneth Paltrow pojmenovala svoji holcicku Apple, nebo Frank Zappa a jeho dite Moon Unit ... to uz je fakt pomsta diteti. :-/

0 0
možnosti

Robin of SherwOod

26. 12. 2009 22:48
Re: Nic na tom nevidim ...

tak u Paroubků jde o dokumentaci početí - jméno popisuje hlavní příčinu toho, že  k němu vůbec mohlo dojít...v rodném listě má napsáno "Devátá Margarita"

.

Nicméně mně by se líbilo nejvíc Sofia, když zůstaneme u tvého příkladu - s tím e na konci to nezní tak dobře a to ph tam v češtině nemá co pohledávat.

.

Nicméně fakt jde o souznění s příjmením - nejen o původ ( Jiří Mwitwa, Matthew Řeřicha) ale třeba i o délku (Jarolétoslav Paraplegikus, Dan Král, první zní příliš archaicky, druhé se zase snadno přeslechne a nebo zní jak z westernu... lepší je kratší jedno a delší druhé) nebo obvyklost (jméno Jan dá snad dnes svému synovi už jen velice zákeřný Novák nebo Dvořáková).

0 0
možnosti
JK

lola-cz

25. 12. 2009 21:21
Původ

jmen mi až tak důležitý nepřijde, spíš nesoudnost některých "vzdělanců" jako Paroubkovic mamá - idea hezká (http://cs.wikipedia.org/wiki/Infantka_Margarita),  ale matka to bohužel nedomyslela,  Marguš bude za pár let chodit do školy, a pro spolužáky bude prostě "pizza"  Rv

Velký nos ne vždy velkého ducha značí Rv 

0 0
možnosti
TK

username

25. 12. 2009 16:10
dceru Sophiu ???

snad dceru Sophii ne? Ať už je v prvním pádě Sophie nebo Sophia, tak ve 4. je to Sophii

0 0
možnosti
LM

Aha_jo

25. 12. 2009 4:15
ten Sparrow

je hrůza..ach ty některé celebrity8-o

0 0
možnosti
DZ

DanielaZla

25. 12. 2009 1:57
jmena

Jiste, podle Cechu by se kazdy mel jmenovat Jan, Jakup, Jiri, Petr..... nebo co jako?

0 0
možnosti
DZ

DanielaZla

25. 12. 2009 1:56
p r v n i

Jsem prvni!!

1.

0 0
možnosti