V roce 1992 to byl skandál. Osmadvacetiletá novinářka Marcela se provdala za prvorepublikového komika, o šedesát let staršího Járu Kohouta. | foto: Michal Růžička / MFDNES + LN / Profimedia

Postaráš se o mě? Marcela Kohoutová o vztahu s o 60 let starším hercem

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Když se osmadvacetiletá novinářka Marcela provdala v roce 1992 za prvorepublikového komika, o šedesát let staršího Járu Kohouta, byl z toho skandál. Seznámili se, když se za ním coby redaktorka časopisu vydala pořídit rozhovor. Zasáhl však osud a vznikl mezi nimi citový vztah, který vyústil v manželství. Jak dodává, čistě platonické, avšak nejhezčí ze tří.

Marcelo, pojďme to vzít od začátku. Vaše dětství prý nebylo zrovna moc šťastné?
Máte pravdu. Můj tatínek byl politický vězeň, v padesátých letech se jako mladý důstojník ČSLA zapojil do odboje a skončil v Jáchymovském lágru. Zažila jsem jako holka chvíle, kdy k nám domů, většinou v noci, chodívala StB na prohlídky. Když mi bylo dvanáct, tragicky zemřel. Maminka odešla také předčasně, v pouhých čtyřiapadesáti na následky těžké cukrovky. Tím krásným vysněným světem, kam jsem ráda utíkala do bezpečí, byly moje příběhy, ze kterých pak vznikly knížky. Život bez ztrát a potíží.

Na ulici mě neustále obtěžovali místní muži a oplzle na mě anglicky volali, protože si mysleli, že mě dostanou do postele. Nerespektovali ani skutečnost, že mám s sebou dítě. To, co by si na muslimky nikdy nedovolili, si klidně dovolili na cizinku.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
, Tina