Herec irského původu Liam Neeson (2023).

Herec irského původu Liam Neeson (2023). | foto: Profimedia.cz

Ke zpovědi jsem přestal chodit kvůli hádce o masturbaci, říká Liam Neeson

  • 7
Irský herec Liam Neeson (71) se svěřil s intimní nepříjemností u zpovědi. V podcastu Conana O’Briena uvedl, že se s knězem kdysi pohádal kvůli masturbaci a od té doby ke zpovědi nechodí.

„Naučil jsem se uspokojovat doma,“ začal Neeson s tím, že si také vyhledal, jak se tomu říká. „Masturbovat? Masturbace?“ pokračoval a přehrával si ten okamžik. „Dobře, to vypadá dost neškodně. Řeknu to.“

Během své zpovědi u kněze začal tehdy patnáctiletý Liam nejprve rozebírat nudné banality o hádkách s rodinou, než nakonec prozradil, že masturboval. Misionář podle něj křičel tak hlasitě, že se ženy, které stály za zpovědnicí, začaly modlit.

Herec Liam Neeson odmítl roli Jamese Bonda kvůli zesnulé manželce

„Ten chlap říkal věci jako: Než ti bude 21 let, přes celou dlaň ti vyroste tráva! Přestaň s tím ďábelským aktem! A to bylo naposledy, co jsem tam šel,“ dodal herec.

Neeson, který byl v dospívání amatérským boxerem, vzpomínal, že když do města tenkrát přijel misionář z Afriky, byla to velká událost a jít s ním ke zpovědi byla „velká věc“. I tak ovšem od osudné hádky už ke zpovědi nikdy nešel.