Diskuze

Režisérka Gerwigová dostala od Goslinga k narozeninám tanec Barbie a Kenů

Scenáristka a režisérka Greta Gerwigová (39) dostala k narozeninám jako překvapení od Ryana Goslinga (42) zástupy tančících Barbie a Kenů. Herec, který v jejím snímku, jenž trhá v kinech rekordy návštěvnosti, ztvárnil právě Kena, pro ni připravil překvapení ve stylu flashmob.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Gretu Gerwig sleduji už od doby, kdy mě překvapila její verze zfilmování knihy Malé ženy a moc jí fandím. Vypracovala se z herečky na skvělou režisérku. Je to poctivý řemeslník a fajn člověk, který si nehraje na celebritu. Mám z jejího úspěchu radost, jen víc takových

1 0
možnosti
MB

Před shlédnutím jsem četl, jak je to zrcadlo našeho světa, patriarchátu a vše možné... ne není nebo rozhodně ne poctivé zrcadlo.

Ale je to docela pěkný a zábavný film.

0 0
možnosti
PW

Greta prostě umí. Mně se film líbil hodně

2 1
možnosti
JV

Film Barbie je výborná kritika současného vymývání mozků ideálem krásy, který je škodlivý psychicky, ale i fyzicky (nejen zničené nohy botami na vysokých podpatcích). Ukazuje společnost, ve které Barbie mají veškerou moc a Kenové jsou jen jejich doplňky. To je ale jen převrácené zrcadlo poměrů, v nichž rozhodovací pozice zaujímají a přístup ke zdrojům mají muži. Poselství filmu – podpora rovnosti bez manipulování – není určeno dětem, které si hrají s Barbie, nýbrž dospělým, kteří v té věci mohou něco udělat. Skvělá režie, herecké výkony, scéna, hudba atd. Po všech stránkách opravdu dobrý film.

2 2
možnosti
PN

"To je ale jen převrácené zrcadlo poměrů, v nichž rozhodovací pozice zaujímají a přístup ke zdrojům mají muži." Jo proto to natočila ženská a už to vydělalo přes miliardu.

0 1
možnosti
TK

Správa Číny v době mingské říše (1368–1644) byla organizována podle vzoru svržené dynastie Jüan. Časem se vládní systém měnil a přizpůsoboval okolnostem. Úřady mingské Číny byly tradičně rozděleny na tři větve – civilní, vojenskou a kontrolní, přičemž samostatné postavení měl císařský palác se svými eunuchy.

Zprvu stál v čele centrálních civilních úřadů Ústřední sekretariát, kterému podléhala šestice ministerstev a další méně významné instituce. Roli vrchního velení armády hrála Hlavní vojenská komise. Nejvyšším kontrolním úřadem byl cenzorát. Říše byla rozdělena na dvě metropolitní oblasti a třináct provincií, které byly spravovány provinčními sekretariáty. Nižšími správními celky byly prefektury, pod nimi kraje. Nejnižší úrovní státní správy byly okresy, kterých existovalo v mingské Číně téměř 1400.

1 0
možnosti