Gabriela Soukalová (1. března 2021)

Gabriela Soukalová (1. března 2021) | foto: FTV Prima

Bývalá biatlonistka Soukalová se vrací na obrazovky jako moderátorka

  • 15
I když se může zdát, že život Gabriely Soukalové (32) je synonymem pro biatlon, moderátorská práce se pro bývalou vrcholovou sportovkyni stala další životní metou. Od 10. března se novopečená maminka znovu objeví v televizním studiu pořadu Showtime.

„Obrovsky se těším jak do studia a na diváky, tak také na celý tým CNN Prima News, který je plný moc fajn kolegů a lidí, kteří se starají o chod pořadů a jejich přípravu,“ říká Gabriela Soukalová, která se do studia večerního pořadu Showtime vrací po půl roce.

„Televizní prostředí mi sedlo a moc ráda tam chodím i mimo pracovní dobu, protože je to místo, kde se cítím dobře. A často se tam i dost nasmějeme, což je nejenom v kontextu dnešní doby opravdu cenné,“ vysvětluje.

Česká sportovní hvězda se v roli moderátorky společenského magazínu objevila poprvé na podzim roku 2020. Po roce moderování, v srpnu 2021, divákům mávala z televizní obrazovky naposledy, protože na ni čekala role maminky.

„Mateřství je podle mě samo o sobě ten nejnáročnější obor ze všech. Skloubit ho s prací na televizní obrazovce není snadné. Na druhou stranu mě ale jednoduché věci nikdy nebavily, a proto si vybírám cesty, které mě můžou posunout dál a něco mě naučit,“ popisuje Soukalová. 

„Zároveň se snažím nastavit balanc v tom, co dělám, abych se mohla co nejvíc věnovat naší malé dceři. Myslím, že moderování se s mateřstvím může skvěle doplňovat, protože časová náročnost je tam o něco menší než u klasických povolání, kde člověk tráví i více než osm hodin denně. I z toho důvodu jsem tuto možnost ráda přijala,“ dodala.

V případě Gábiny neplatí, že se vstupem na obrazovku přijde výměna tepláků za vysoké podpatky. „Já si ty tepláky zatím ani moc neužila, protože můj pracovní program je a byl i kvůli letošní zimní olympiádě už několik měsíců celkem pestrý. Takže ačkoli si ráda zopakuji chůzi v lodičkách, zároveň se těším i na každý den, kdy si můžu dopřát pohodlí tepláků a domova,“ doplnila Gabriela Soukalová.

31. března 2013