S jídlem radila princi Harrymu. Už mě nepotřebuje, má Meghan, říká Peacock

  • 7
Gabriela Peacock (43) je uznávaná nutriční poradkyně, která ve výživě radila i členům britské královské rodiny. V primácké show 7 pádů Honzy Dědka prozradila, proč ukončila spolupráci s princem Harrym a jak ji zasáhlo úmrtí královny Alžběty II.

„Smrt královny jsem vnímala asi jako každý v Británii. Očekávalo se, že se to stane, ale je to velmi smutné. Královna byla milovaná, obdivovaná, respektovaná. Obětovala celý svůj život národu,“ řekla Gabriela Peacock.

Rodačka z Pardubic působící v Londýně byla známá i tím, že s jídelníčkem radila také princi Harrymu. Tady ovšem nastala změna. „Bývala jsem Harryho nutriční poradkyně. Už mě nepotřebuje, má manželku, která mu jídelníček určitě navrhne,“ uvedla Peacock s potutelným úsměvem.

A na čem si pochutnává královský jazýček? „Konkrétní být nemůžu, mám vztah s pacienty, jako mají lékaři. Kdybych o nich začala povídat, už se ke mně nikdy nevrátí,“ zdráhala se přiznat menu členů královské rodiny.

Česká výživová poradkyně Gabriela Peacock (v růžových šatech) a zpěvák James Blunt a jeho manželka Sofia Wellesley na svatbě prince Harryho a Meghan Markle (Windsor, 19. května 2018)

Mezi její klienty patří řada známých osobností. Kromě jiných i populární britský moderátor Jeremy Clarkson. „Jeremy Clarkson je jeden z mých nejoblíbenějších pacientů, protože já mu vždycky radím, on to neposlouchá, a za dva měsíce se vrátí pro další radu,“ smála se Peacock, jež svými nutričními radami slaví úspěchy a vydala je také knižně.

Sama se v kuchyni otáčet neumí. „Já vařím hrozně. Když už vařím, ten výsledek je dobrý. Ale protože nevařím často, moje vaření v kuchyni jsou hrozné stresy, čtyři hodiny mého života, kdy se zavřu v kuchyni, časování mi nevydrží, všechno se mi pálí, všechno převařím. A manžel to pak nechce jíst,“ přiznala bez okolků uznávaná dietoložka.

1. května 2019


Britská královská rodina