Kapitánka české fotbalové reprezentace žen Lucie Voňková.

Kapitánka české fotbalové reprezentace žen Lucie Voňková. | foto: Petr Bílek, MF DNES

Fotbalistka Voňková je maminkou. Její partnerka porodila syna

  • 444
Bývalá česká fotbalová reprezentantka Lucie Voňková (29) se těší z narození prvního potomka. Její dlouholetá partnerka Claudia porodila v pondělí syna Matea, který po ní ponese příjmení Van Den Heiligenberg.

„Mateo. 10. 8. 2021,“ napsala Lucie Voňková na Instagram k fotce novorozeného chlapečka a příspěvek doplnila srdíčky. V komentářích jí ihned začaly přibývat nadšené reakce zejména z řad fotbalistek. Gratulovala Andrea Stašková z Juventusu Turín, hráčky Sparty Kateřina Bužková a Jitka Chlastáková či hvězda Chelsea a německé reprezentace Melanie Leupolzová. 

Rodačka z Teplic Lucie Voňková hrála fotbal za Slavii i Spartu, v roce 2013 zamířila do Německa, kde působila v Duisburgu, Jeně a Bayernu Mnichov. V létě 2019 odešla do nizozemského Ajaxu Amsterdam, kde letos v červnu kvůli vleklým zdravotním potížím ukončila kariéru. Byla oporou české reprezentace, zastávala i roli kapitánky a v letech 2016 a 2017 se stala Fotbalistkou roku. 

S Claudií, taktéž bývalou fotbalistkou, se seznámila v roce 2015 na party. „Tehdy jsem hrála v Duisburgu, Claudia v Ajaxu. Řekla jsem si: Jee, to je hezká holka! Začaly jsme si psát a už to bylo,“ vyprávěla Voňková v dubnovém rozhovoru pro iDNES Premium.  

O tři roky později měly svatbu a Claudia si ke svému příjmení „Van Den Heiligenberg“ přidala i „Voňková“. Letos na jaře pár oznámil, že očekávají narození potomka. „V Holandsku to nikdo neřeší, tam jsme byly snad ve dvou novinách, ale nic víc. To v Česku jsme vzbudily větší rozruch. Dvě ženy budou vychovávat dítě! Ale negativních reakcí jsme dostaly jen pár,“ přiznala Voňková. 

Když se Lucie v červnu loučila s kariérou, její milá vložila na sociální síť působivé vzpomínkové video. „Tohle je jen krátká verze tvé úžasné kariéry. Teď nastal čas na další dobrodružství a to největší přijde již velmi brzy,“ vzkázala Claudia. Nyní mají obě své malé velké dobrodružství již doma.