Eva Longoria a Lara Fabian | foto: Olivier Ciappa/Facebook

Slavní bojují proti homofobii: Eva Longoria se nechala nafotit se ženou

  • 61
Ve Francii byly uzákoněny sňatky homosexuálních párů. Nevzbudilo to jen nadšené reakce, ale vedlo to i k nárůstu homofobních útoku a netolerance. To se snaží změnit i herečka Eva Longoria, zpěvačka Lara Fabian nebo olympijští plavci. Ač heterosexuálové, pózují na fotkách s homosexuálním nádechem.

Ve Francii mohou manželství uzavřít muž a žena, dva muži i dvě ženy. Proti manželství osob stejného pohlaví však mnoho Francouzů protestuje. Smutné navíc je, že přibývá také nenávistně motivovaných fyzických útoků na gaye a lesby.

Fotograf Oliviera Clappy se rozhodl oslovit známé osobnosti, aby se nechaly nafotit s osobou stejného pohlaví v intimních pózách.

Projekt s názvem Imaginární páry má podpořit toleranci k manželství osob stejného pohlaví. "Je to mírumilovný pohled na homosexualitu,“ tvrdí Ciappa, jenž nafotil dvojice v objetí, ve sprše, při spánku či v jiné šťastné životní situaci.
Před objektiv dostal olympijské plavce Florenta Manaudoua a Frédéricka Bousqueta a fotit se nechala také americká herečka Eva Longoria, která se objímá s Larou Fabian.

Florent Manaudou a Frédérick Bousquet

Výstava Oliviera Clappy

"Všem jsem řekl, aby si představovali, že jsou s osobou, kterou milují. Ne s mužem, ne s ženou. Pak při focení jsem pro ně úplně zmizel, jako by tam byli sami pro sebe,“ dodal Ciappa.

Zatímco jeho výstava v Paříži byla přijata s nadšením, Facebook snímky na jeho profilu nejdřív blokoval. Nyní jsou opět přístupné.