Cillian Murphy kvůli roli Oppenheimera několik měsíců téměř nejedl

  • 9
Herec Cillian Murphy (47) se na roli vynálezce atomové bomby Roberta Oppenheimera připravoval dlouhých pět měsíců. Musel výrazně zhubnout. Podle kolegyně Emily Bluntové jedl jednu mandli denně.

„On do toho šel tak ohromně. Mohl sníst tak jednu mandli denně. Byl pak úplně vyzáblý,“ prozradila Emily Bluntová, která hrála Oppenheimerovu manželku Kitty.

Sám Cillian v rozhovoru pro New York Times řekl, že mu trvalo víc než pět měsíců, než se na natáčení připravil fyzicky i emocionálně.

„Miluji hraní tělem a Oppenheimer měl velmi odlišnou fyzičku a siluetu, které jsem chtěl dosáhnout. Musel jsem zhubnout docela dost a pracovali jsme i s kostýmem; on byl totiž velmi štíhlý, téměř vyzáblý, vůbec nejedl a existoval na martini a cigaretách,“ vysvětlil herec.

„Měl opravdu zářivé oči a chtěl jsem mu dát tento pohled vyvalených očí, takže jsme před začátkem natáčení hodně pracovali na jeho siluetě a výrazu,“ dodal Murphy s tím, že držel extrémní dietu, kterou by podle něj nikdo neměl zkoušet. „Začnete trochu soupeřit sám se sebou, což není úplně zdravé. Nedoporučuji to,“ řekl.

RECENZE: Konečně velkofilm. Oppenheimer nabízí tři hodiny výbušných rozhovorů

Konkrétněji svůj proces hubnutí ale popisovat nechce, aby se nepsalo víc o jeho hubnutí než o hereckém výkonu. „Nechci, aby to bylo jen: Cillian shodil X kilo pro roli,“ uvedl s tím, že mu pomohlo i zběsilé tempo natáčení.

„Byl jsem nabitý šílenou energií. Překročil jsem hranici, kdy už jsem se nestaral o jídlo a o nic. Byl jsem v tom stavu hyper… něčeho. Ale bylo to dobré, protože ta postava byla taková. On nikdy nejedl,“ vysvětlil herec.