Angelina Jolie v Iráku | foto: Reuters

Angelina navštívila Irák, odmítla hovořit o svém těhotenství

  • 2
Angelina Jolie tento týden navštívila Irák pod záštitou Úřadu vysokého komisaře OSN pro uprchlíky. Herečka a humanitární aktivistka dala během svého pobytu rozhovor americké zpravodajské televizi CNN, zakázala ale dotazy na své těhotenství.

"Je tu obrovské množství velice zranitelných lidí," řekla například Jolie. "Nevidím hranice, vidím lidi, vidím děti," odpověděla také na otázku, proč se rozhodla přijet zrovna do Iráku a riskovat tak svůj život.

Herečka upozornila také na fakt, že v důsledku americké intervence v Iráku a následných občanských nepokojů jsou v zemi asi dva miliony uprchlíků. "Nevypadá to, že by existoval nějaký plán, aby se jim pomohlo," kritizovala v rozhovoru pro CNN. Jolie už Irák navštívila jednou, a to v červenci loňského roku.

Novinářka Arwa Damonová se jí zeptala i na její těhotenství. "To ne.  Přestaňte... Držte se své tradice. Jste CNN. Nedělejte to," odpověděla Jolie.

Podle amerického bulvárního tisku má Angelina problémy ve svém vztahu s Bradem Pittem, který je otcem její biologické dcery Shiloh a společně jsou adoptivními rodiči dalším třem dětem. Jejich hádky se týkaly i toho, zda si dalšího potomka osvojí, nebo ne. Pitt chtěl, aby Jolie znovu otěhotněla, té se to ale nedařilo přirozenou cestou. Proto se údajně rozhodla pro umělé oplodnění a nyní čeká dvojčata.