Udělejte si během léta test a zjistěte, jak jste na tom s angličtinou

Udělejte si během léta test a zjistěte, jak jste na tom s angličtinou | foto: Profimedia.cz

Testy z angličtiny: Zjistěte, jaká je vaše jazyková úroveň

  • 31
Pro všechny, kteří chtějí zjistit, jak jsou na tom s angličtinou, připravila redakce iDNES.cz ve spolupráci s jazykovou školou TUTOR v pořadí druhé kolo testů z anglického jazyka. Máte tedy jedinečnou příležitost zjistit, jak dobře umíte anglickou gramatiku.

Seriál je koncipovaný tak, že se náročnost jednotlivých otázek postupně zvyšuje. Druhé kolo se také skládá z pěti úrovní, od středně pokročilých až po velmi pokročilé.

První kolo testů najdete ZDE.

Začněte prvním testem pro středně pokročilé. Pokud budete úspěšní minimálně v devíti z celkem dvanácti otázek, splnili jste daný stupeň a můžete postoupit k další části testu. Tak můžete pokračovat dále a postupně si vyzkoušet test na úrovni pokročilých a velmi pokročilých.

U každé otázky je vždy pouze jedna správná odpověď.

Test na úrovni "středně pokročilí +" najdete ZDE.
Test na úrovni "pokročilí" najdete ZDE.
Test na úrovni "pokročilí +" najdete ZDE.
Test na úrovni "velmi pokročilí" najdete ZDE.
Test na úrovni "velmi pokročilí +" najdete ZDE.

Na srpen jsme pro vás připravili testy, díky kterým zjistíte, jestli dosahujete úrovně FCE nebo CAE. To by se vám mohlo hodit, pokud se chystáte na mezinárodní jazykové zkoušky.

First Certificate in English (FCE) je nejrozšířenější ze zkoušek Cambridge. Jedná se o úroveň "středně pokročilí - pokročilí".

Úspěšné složení zkoušky Certificate in Advanced English (CAE) dokazuje velmi dobrou úroveň znalosti angličtiny. Studenti již dosahují plnohodnotného standardu jazyka ve většině situací - při práci i při studiu. Zkoušku uznává většina britských univerzit jako doložení způsobilosti studovat obory vyučované v angličtině.

Zkoušky Cambridge ESOL jsou uznávány prakticky na všech univerzitách. Jako doklad o dosažené jazykové úrovni je uznává také většina zaměstnavatelů, kteří požadují jazykové vzdělání.

Testy angličtiny poskytla iDNES.cz jazyková škola Tutor, která nabízí kurzy v Praze, Brně, Ostravě a Plzni. Kurzy angličtiny začínají po celý rok a jejich nabídku najdete na stránkách www.tutor.cz.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video