Vojáci Tálibánu hlídají ulice Kábulu po teroristickém útoku na místním letišti....

Vojáci Tálibánu hlídají ulice Kábulu po teroristickém útoku na místním letišti. (29. srpna 2021) | foto: Profimedia.cz

STALO SE DNES: Tálibán bude sekat ruce a popravovat, kauza Feri se protahuje

  • 13
Vyšetřování bývalého poslance TOP 09 Dominika Feriho, který je podezřelý ze sexuálního násilí, se protahuje. Jana Maláčová a její poradce Matěj Stropnický natočili další předvolební video. Hnutí Tálibán zavede v Afghánistánu tvrdé tresty podle práva šaría, jako jsou popravy nebo sekání rukou za krádeže. Přinášíme přehled nejdůležitějších pátečních událostí.

Na velké obecní akce zajde, hospodaří na poli, vyrazí na mši do kostela, ale v hospodě ho neviděli. Tak charakterizují sousedi Mariana Jurečku, předsedu KDU-ČSL. Redakce iDNES.cz se vydala na předvolební reportáž do jeho bydliště. Téměř neviditelný a příjemný, tak hodnotí naprostá většina oslovených obyvatelů Rokytnice u Přerova svého souseda.

Kostel ano, do hospody ne. Na traktoru ho neznáme, říkají o Jurečkovi sousedé

Vyšetřování bývalého poslance TOP 09 Dominika Feriho, který je podezřelý ze sexuálního násilí, se protahuje. Policie se kauzou zabývá od června a podle všeho jen tak k rychlému vyústění nesměřuje. Ovlivnila to i výměna žalobce a vyšetřovatele. Feri čelí obvinění, že měl v minulosti na domácích večírcích sexuálně zneužít několik studentek.

Feri potají sundal kondom, pak řekl, že už je to jedno. Vyšetřují ho jiní

„Hustá dvojka“, tedy ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová a její poradce Matěj Stropnický, spolu natočili další video, kde přibližují program strany. Tentokrát se zaměřili na bytovou politiku. „Založíme státní bytový fond, který bude byty vykupovat a pak pronajímat za regulované nájmy jako v Berlíně,“ představuje Maláčová jednotlivé body.

Šlo to za Husáka, půjde to i teď. Hustá dvojka představila recept na bydlení

Centrální autobusové nádraží v Plzni se změnilo tak trochu v ukrajinskou zónu. Azbuka tu totiž vévodí. Přímo v budově nádraží i vedle ní je několik firem, které vozí Ukrajince autobusem domů a zpět. Kasy, ovšem psáno azbukou, jsou tu všude. Nahradily stánky a prodejny s různým zbožím, které tu cestujícím chybějí.

Centrální autobusové nádraží v Plzni se proměnilo v ukrajinskou zónu

„Hnutí Tálibán zavede v Afghánistánu tvrdé tresty podle práva šaría, jako jsou popravy nebo sekání rukou za krádeže,“ sdělil ministr vězeňství Mullah Núrruddín Turabi. Na rozdíl od předchozí vlády hnutí tentokrát trestání nejspíš nebude veřejné. Ústupkem by podle ministra mohlo být naopak povolení elektroniky.

Tálibán přitvrzuje. Zlodějům se budou sekat ruce, možná veřejně, řekl ministr


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video