Zdeněk Škromach při svém loučení v Senátu. Teď je ve hře, že by kandidoval na podzim do Sněmovny na Zlínsku za ČSSD | foto: Petr Topič, MAFRA

Škromach pracuje na Úřadu práce a dostal nabídku jít do voleb na Zlínsku

  • 181
Když Zdeněk Škromach na podzim vypadl ze Senátu, vypadalo to na jeho definitivní konec v politice. Ale věci se změnily. Nejenže si našel novou práci na Generálním ředitelství Úřadu práce, ale v podzimních volbách do Sněmovny by se také znovu mohl objevit na kandidátce ČSSD a to ve Zlínském kraji.

„Zůstávám na úřadu práce, ale v jiné pozici,“ řekl iDNES.cz Škromach a sám se zasmál svému vtípku. Když totiž prohrál senátní souboj na Hodonínsku s Annou Hubáčkovou, říkal, že až si odpočine, bude muset zamířit na Úřad práce a nahlásit se tam jako nezaměstnaný.

Nyní pracuje na částečný úvazek jako přímý podřízený generální ředitelky Úřadu práce Kateřiny Sadílkové. „Mám na starost problematiku strukturálně postižených regionů,“ prozradil iDNES.cz Škromach.

Na to, že si našel práci právě na Úřadu práce, upozornil Ekonomický deník, který ho ovšem zařadil na tiskové oddělení úřadu. To by bylo pikantní, protože tiskovou mluvčí úřadu je Kateřina Beránková, bývalá Škromachová podřízená.

Exministr práce a sociálních věcí a bývalý místopředseda Senátu řekl v pátek, že si bude hledat ještě jiné pracovní uplatnění, a pak také dodal: „V politice nekončím.“ Dostal už nabídku od kolegů z ČSSD ze Zlínského kraje, kde dvakrát vedl kandidátku, zda má zájem se na kandidátce na některé z pozic objevit.

„Uvidíme, zda to bude v rámci strany průchozí,“ řekl Škromach. Pokud ano, zájem kandidovat do Sněmovny by měl. Za týden na sjezd sociální demokracie ale nedorazí. Není delegátem a ani nebyl pozván.

Zdeněk Škromach vidí za volebním neúspěchem vliv celostátní politiky ČSSD či hejtmanské působení Michala Haška:

30. října 2013


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video