Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Válek podpořil regulaci kratomu. Nepřechází se od něj na tvrdší drogy, říká

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek neprosadil zařazení kratomu a HHC na seznam zakázaných látek. Nyní podpořil iniciativu poslanců, aby se psychomodulační látky, třeba kratom, nesměly legálně prodávat jen dětem do 18 let. „Nejsou data, která by svědčila, že by užívání kratomu vedlo k přechodu na nějaké tvrdší, závažnější návykové látky,“ řekl Válek v rozhovoru pro iDNES.cz.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

J83a81n 16S28l27a70n54i43n73a

14. 8. 2023 16:29

Takové starosti bych chtěl mít. A co průjem pane ministře, kdy bude dostatek léků na průjem. Když ne, tak alespoň vyšší daň na toaletní papír, jen návrh?

0 1
možnosti
Foto

👀🫂Pokud si třeba i primátorky aplikují "lajny" a HHC jako 👍kopulační stimul, nic proti tomu, ale do práce ať to netahají i když se to vládním spolustranikům evidentně líbí.

2 0
možnosti
JK

J54i57r27i 87K28n14o60t54e53k

14. 8. 2023 15:02

HHC vs THC, logika v tom je, ale jiná. "Kytku" s THC si může vypěstovat v podstatě tak nějak každý, extrahovat (změnit na) HHC je složitější, takže se z toho dá udělat byznys. Kratom to samé, je to o byznysu a penězích.

Za mě by neměly být měké (nenávykové) drogy zakazovány, spelečenské nebezpečí není příliš velké. Říkám to jako člověk, který drogu nikdy neužil a zároveň je abstinent a nekuřák.

Co se dětí týká, ty si mají proškolit a hlídat rodiče, pokud dítě bude chtít, minimálně k cigaretám se dostane (a ani nemusí někde pokoutně koupit pod rukou, stačí sesbírat nedopalky, leckdy - zejména na zastávkách, lidé zahodí i sotva rozkouřené cigarety.

0 0
možnosti
RK

Tak som sa raz zbláznil a to HHC v podobe želé si kúpil. NIkdy som nemal žiadnu drogu, tak som to proste chcel skúsiť legálne. Pane bože to bol nápad.. Dlho nič až som si zrazu uvedomil, že mi je akosi malátne, nepopísateľný pocit. Rozhodne nie príjemný. Hneď potom úzkosť, depresie.. už som len chcel zaspať a byť čistý. No nikdy viac.

Lenže ja som fakt totálny kretén a po nejakom čase som si chcel skúsiť, či to len nebol zlý deň, možno to už bude príjemnejšie, možno nejaká eufória. Ktovie. No samozrejme že nie, to isté :D Takže som si užil ďalších pár hodín úzkosti a zvyšok balíčku za 8 stoviek som vyhodil. No nikdy viac. Ale už fakt

2 0
možnosti
JS

J26a46n 17S47l94o79t63a

14. 8. 2023 14:18

to by ma zaujimalo aky je rozdiel medzi thc a hhc ...co ja viem tak oba kanabinoidy sa nachadzaju v konope hhc v stopovich mnozstvach thc aj niekolko desat percent ...thc : vypestujes vysusis vyhulis (ine) hhc: vypestujes technicke konope v labaku vyrobis hhc a na to technicke konope nastriekas hhc a zhulis (ine asi nie).. thc ilegal hhc legal to vazne ??...kratom ked v pedesiatych rokoch uzrel svetlo sveta zakon ze kazdy kratom bude vyrubany a zahubeny (nastastie sa im to nepodarilo ) tak asi vedeli preco okrem toho kratom vo vecsom mnozstve funguje ako opiaty ( v malich ako stimulant) sposobuje zavislost a bude legalny to si z nas niekto robi pekne hlupu srandu

0 0
možnosti
Foto

Chemický rozdíl velký není. Jinak ano, seznam zakázaných látek postihuje vždy konkrétní sloučeninu s konkrétním strukturním vzorcem. Úpravou vzorce (v případě HHC hydrogenace THC) získáte opět legální sloučeninu. Taková Čína má na tohle celé průmyslové odvětví, co vozí do světa podobné syntetické analogy mnohem tvrdších drog, které nestíhají být zakazovány.

Jinak obecně jsou ty zákazy úsměvné. Osobně jsem konopí v životě nehulil, ani mě to neláká, přesto vím, jak jej sehnat ještě do dnešního večera. Na rozdíl třeba od USB4 kabelu, na který čekám několik dnů.

4 0
možnosti
ZB

Proč mi má stát nakazovat co můžu a nemůžu jíst/pít/užívat? Alkohol nevadí, kafe nevadí, tučné a sladké šílenosti, které prostřednictvím reklam do nás cpou hlava nehlava nevadí... ale náhodně někým určené drogy se státní úředník rozhodl zakázat. A hodně lidí tomu ještě tleská. Až vám stát zakáže nebo značně omezí třeba maso (a že se ta doba blíží), tak vám třeba dojde, že to je blbost a stát není potřeba.

6 0
možnosti
RK

takže podľa vás by sa kokaín mal normálne predávať na ulici? ako vážne? a teraz poviete, že tvrdé drogy samozrejme nie. Takže potom súhlasíte, že niekde musí byť hranica a práve tú tento zákon vytyčuje

1 3
možnosti
Foto

Tohle je tak neskutečně absurdní debata (na státní úrovni). Máte tam Vobořila, tak si to od něj nechte vysvětlit místo téhle ujeté dojmologie.

1 0
možnosti
MK

M82a83r80i67a55n 26K67r82a11l

14. 8. 2023 14:01

Všichni přešli na další drogy z alkoholu. Ale ten nikomu vůbec nevadí. Tak proč někdo řeší přechod z jedné drogy na druhou? Vždyť je to absurdní.

8 0
možnosti
JS

J92a80n 41S98l40o25t71a

14. 8. 2023 14:19

doplnim z alkoholu a nikotinu

0 0
možnosti
VK

Jsem pyšný na našeho ministra zdravotnictví, jak chytrý, jak šetří, jak zajišťuje léky pro republiku a jak učinil naše zdravotnictví transparentní a férové pro všechny :-) . To je výsměch co tato vládnoucí sebranka předvádí (jak lidé mohou volit někoho, kdo nemá vyrovnaný státní rozpočet (pokud není zcela výjimečná událost) nechápu). VK PS: lepší jeden větší parazit, než stovky až tisíce malých.

4 1
možnosti
Foto

Strukturální deficit zde zanechala Babišova vláda. Současná vláda navazuje na dřívější rozpočty.

Není jednoduché snížit deficit z roku na rok.

0 2
možnosti
Foto

A co závislosti u mladistvých? Ty jsou ok?

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Turek: Nejdu rozbít Evropu, potřebuje ale rekonstrukci a velký šok

10. června 2024

Jedním z největších překvapení letošních evropských voleb se stal Filip Turek. Po vyhlášení...

Američané vyhlížejí klíčovou bitvu slov. Trump je v ráži, Biden tvrdě trénuje

17. června 2024  15:25

Premium Spojené státy čeká příští týden první debata prezidentských kandidátů. Oba ke klíčovému bodu...

Podmínka pro soudce za sexuální nátlak neplatí, je třeba doplnit důkazy

17. června 2024  15:15

Krajský soud v Ostravě zrušil osmnáctiměsíční podmíněný trest, který Okresní soud ve Frýdku-Místku...

Policisté v obleku, hlava státu v bezpečí. Ochranka ve videu předvedla svou práci

17. června 2024  14:49

Prověření terénu, koordinace policistů a především ochrana prezidenta Petra Pavla. Policie na svém...

Nerudová, Síkela, Kolaja či Mora? Poraďte politikům s výběrem eurokomisaře

17. června 2024  13:45

Emoce spjaté s letošními eurovolbami ještě nestihly doznít a vládní strany čeká další důležitá...

Realita práce s dětmi: Nikdy neuhádnete, co o svém povolání říká setra Lucia
Realita práce s dětmi: Nikdy neuhádnete, co o svém povolání říká setra Lucia

Dětská sestra a laktační poradkyně Lucia Berešová se pohybuje ve zdravotnictví již 19 let. Přestože se ke studiu střední zdravotnické školy dostala...