ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Shutterstock

Jen prvních 80. Část škol řadí žáky podle času e-přihlášky. To nesmějí, říká resort

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Problém s přihlašováním na střední školy přes portál Dipsy.cz působí zmatky i na těch školách a typech studia, pro které nebyl původně určený. Některá pomaturitní studia totiž přijímají nové studenty i podle data doručení přihlášky. A elektronickou formu upřednostňují. Podle ministerstva školství není jejich přístup v pořádku.

Na rozdíl od deváťáků, kteří aktuálně čekají, až se systém pro přihlašování na střední školy spustí, má už Linda z Prahy maturitu několik let hotovou. Přesto i jí způsobil odložený start digitálního přihlašování komplikace. Škola, na kterou se hlásí, totiž dává přednost elektronické přihlášce.

„Potřebuji pomaturitní studium kvůli práci. Kdyby to nevyšlo, zkomplikovalo by mi to jak živobytí, tak péči o syna. Škola si do podmínek přijímacího řízení dala, že přijme bez dalších zkoušek prvních osmdesát uchazečů podle toho, jak přišly přihlášky. Ty se posílají přes Dipsy.cz. Před půlnocí jsem si všechno nachystala a až do čtvrtečních sedmi hodin ráno jsem nespala a pokoušela se přihlásit. Nepovedlo se,“ popisuje Linda, jejíž plné jméno redakce zná, ale na přání respondentky neuvádí.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
,

Výsledky voleb

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Koalice SPOLU skončila na druhém místě. Koalice Přísahy a Motoristů a Stačilo! předběhli STAN a Piráty.

Video