Diskuze

Poslanci schválili nominační zákon. Má pomoci omezit politické trafiky

Poslanci schválili nominační zákon, který má dát pravidla výběru kandidátů do orgánů státních firem. To by mělo omezit takzvané politické trafiky. Zákon stanoví, že uchazeči o působení v orgánech státních firem budou procházet až na výjimky ministerským výběrovým řízením a všichni hodnocením před vládním výborem.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZM

No, nevím. Ve státním Budějovickém Budvaru byl dvě desítky let Boček, do čela podniku ho v turbulentní době prostrčili zaměstnanci, žádnou komisí neprošel, a pivovar vytáhl z brindy. Nedávno ho nahradil Dvořák a nevede si o nic hůře. Takže je to o konkrétních lidech, jejich schopnostech a morálních kvalitách. A nominační zákon to sotva ovlivní.

0 0
možnosti
Foto

Vidím zde do nebe volající diskriminaci. Nejenom ženy jsou slabě zastoupeny, ale i plešatí nebo malí můži nemají šanci. Považuji za správné, přihlídnout výhradně ke kvalifikaci, vzdělání uchazeče, zda má v prádle něco jiného, než jeho konkurent nesmí hrát roli. Jinak budeme závislí na tělesných vlastnostech, ty na funkci zpravidla nemívají vliv.

0 0
možnosti

V60a95š69e58k 13Ř90í64h87a

27. 9. 2019 19:04

Nejlepší trafikou je Nebeský, který dostal trafiku za to že jeho manželka rozhodla podle not Bureše dotační střet zájmu na státním fondu.

0 0
možnosti
MU

neboli co nejvice v budoucnu stizit vymenu soucasneho obsazeni trafik ?

0 0
možnosti
TJ

„....Neprošel ani návrh poslankyně ANO Jany Pastuchové, by se dbalo na vyrovnané zastoupení mužů a žen mezi členy výběrové komise.“

Může mi někdo dát jediný relevantní argument, jaký by mělo smysl to zavést?

1 0
možnosti
OS

Bez sprostých slov to myslím nejde.;-)

0 0
možnosti
JB

Bude aplikovan proti predvcerejsi podvodne volbe reditele ČD?

2 0
možnosti