Zájemce o vstupenku na lední hokej, ilustrační snímek.

Zájemce o vstupenku na lední hokej, ilustrační snímek. | foto: Profimedia.cz

Lístky na finále se nabízejí i za desetitisíce, u turniketu člověk může narazit

  • 65
Ceny lístků na finálový zápas mistrovství světa v hokeji rapidně stouply. Lidé za ně na internetových portálech chtějí až desítky tisíc korun. Není ale jisté, zda jde o skutečné vstupenky, těch falešných zatím policie v průběhu mistrovství odhalila zhruba 600.

„Mám 1, cena 9000, osobní předání, přeposlání mailu s pdf z Ticketmasteru po zaplacení, jak chcete?“ odpověděl iDNES.cz jeden z prodávajících.

„Dobrý den, již jsem psal v moji inzerci. Že jsem hospitalizovaný v zahraničí. Důvod prodeje. Cena by byla 6000 Kč, nechci ho nechat propadnout. Děkuji,“ uvedl další.

Například na internetovém serveru Bazoš.cz ale mohou lidé koupit vstupenku za 18 tisíc korun. „Prodám jeden lístek do 4. patra na finále hokejového MS. Cena dohodou,“ píše se v inzerátu, ke kterému prodejce připojil i screenshot e-mailu potvrzujícího koupi vstupenky.

MS v hokeji 2024

Jiní ale podobná potvrzení neposkytují. Nabízí například dva lístky do sektoru 110, každý za 19 999 korun. Další z prodejkyň nabízí vstupenky za 25 tisíc.

Částky se ale mohou vyšplhat i mnohem výš. Například za vstupenku do sektoru 424, tedy do nejvyššího patra arény, chce jeden z prodejců 50 tisíc korun.

Zcela jiný příběh jsou lístky na utkání o bronz Kanada - Švédsko. Na Ticketmasteru byly k dispozici vstupenky na zápas zklamaných týmů, které prohrály semifinále, hodinu před utkáním ve všech kategoriích - od nejlevnějších za 2490 Kč po nejdražší za 3990 Kč. Od překupníků za poloviční cenu. „Domluvíme se za 2000 kus?“ nabízel jeden. „Klidně můžeme projít spolu,“ dodal, aby se lístku zbavil a aby kupující měl jistotu, že nekoupil ani padělek, ani několikátou kopii téže vstupenky.

Platnost vstupenek totiž nelze předem nijak ověřit. Některé z nich se na první pohled tváří věrohodně, QR kódy na nich ale vedou například na náhodné internetové stránky. Jiné zase pravé jsou, ale prodané více lidem. Zda je vstupenka platná, tak kupující zjistí až u turniketu při vstupu na stadion.

Jeden za šest, dva za deset. Překupníci ošidili na hokejovém MS už stovky lidí

Policie zatím při mistrovství odhalila asi 600 falešných či mnohonásobně prodaných vstupenek se škodou dva miliony korun. Z podvodu doposud obvinili policisté tři lidi. Hrozí jim dvouleté vězení.

16. května 2024

,

Výsledky voleb

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Koalice SPOLU skončila na druhém místě. Koalice Přísahy a Motoristů a Stačilo! předběhli STAN a Piráty.

Video