Šéf civilní rozvědky Petr Mlejnek ve Sněmovně

Šéf civilní rozvědky Petr Mlejnek ve Sněmovně | foto: Petr Topič, MAFRA

STALO SE DNES: Mlejnek rezignoval, veřejnost uctila památku Hany Zagorové

  • 1
Ředitel Úřadu pro zahraniční styky a informace Petr Mlejnek rezignoval na svou funkci. Veřejnost se rozloučila se zpěvačkou Hanou Zagorovou, pieta se konala v pražském Divadle Kalich. Předseda hnutí ANO Andrej Babiš v rámci předvolební kampaně zamířil do Slaného, příznivce od odpůrců dělil kordon policistů. Ministři zahraničí zemí EU jednali v Praze, chtějí ztížit Rusům přístup k vízům do unie. Praha chystá studii okružního metra.

Ředitel Úřadu pro zahraniční styky a informace (ÚZSI) Petr Mlejnek ustoupil tlanku a rezignoval na svou funkci. Mlejnek čelil kritice kvůli kontaktům s podnikatelem a lobbistou Michalem Redlem obviněným v kauze Dozimetr. Ministra vnitra Víta Rakušana Mlejnkova rezignace mrzí.

Mlejnek ustoupil tlaku a odchází z vedení rozvědky. Rakušana to mrzí

Po úterní zádušní mši, která byla jen pro rodinu a pozvané přátele, se ve středu se zesnulou zpěvačkou Hanou Zagorovou rozloučila také veřejnost. O pietu byl ze strany veřejnosti veliký zájem, uskutečnila se v pražském Divadle Kalich.

Sbohem Haničko. Se Zagorovou se loučily stovky lidí, zpívali její hity

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš pokračuje se svou předvolební kampaní. Nyní se svým obytným vozem zamířil do Slaného a Kladna. Na Babišův příjezd čekala řada příznivců i početná skupina odpůrců. Oba tábory se ve Slaném do sebe pustily. Odpůrci na bývalého premiéra pokřikovali. V Kladně k žádným incidentům nedošlo.

Koblihy ne! vítali Babiše a hádali se s příznivci. Babiš se pustil do Rakušana

Ministři zahraničí zemí EU se ve středu při jednání v Praze shodli na pozastavení dohody usnadňující vydávání víz ruským turistům, oznámil to šéf unijní diplomacie Josep Borrell. V zemích EU se nebudou uznávat pasy vydávané ruskými orgány v okupovaných územích na Ukrajině.

Ztížíme Rusům přístup k vízům do EU, shodli se v Praze unijní ministři

Pražský magistrát si nechá vypracovat studii, která posoudí možnost výstavby okružní linky metra O. Studie určí trasu či umístění stanic a zároveň posoudí ekonomickou stránku výstavby. Zakázku vypíše město na podzim, studie cenově vyjde zhruba na 30 milionů korun.

Praha vypracuje studii okružního metra, které by ulevilo dopravě v centru


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video