Lupiči ukradli tři miliony korun na výplaty

- Zaměstnanci Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze odešli včera domů bez výplaty za leden, přestože byl výplatní den. Neznámí pachatelé ráno přepadli dvě pokladní této školy a ukradl jim téměř tři miliony korun, které měly být personálu fakulty vyplaceny. Při incidentu nebyl nikdo vážně zraněn a po pachatelích, kteří odjeli se svých komplicem v tmavě modrém osobním voze značky BMW policie pátrá.
"Svědci poskytli přivolané policejní hlídce státní poznávací značku vozu, po kterém bylo okamžitě vyhlášeno celostátní pátrání," uvedla mluvčí pražské policejní správy Alice Bendlová. Značku ale odmítla sdělit.
Podle vedoucí ekonomického oddělení fakulty řidič vozu, ve kterém se převážely výplaty z banky, většinou zajížděl do dvora, ale nyní zaparkoval u vchodu školy. "Ve chvíli, kdy dvě pokladní a muž z ochranky vcházeli do budovy, přiskočili k nim pachatelé a muže udeřili pěstí, vytrhli mu kufřík s penězi a utekli," popsala incident.
Výplaty by zaměstnanci měli z náhradních zdrojů Univerzity Karlovy dostat v pondělí, řekla zpravodajce iDNES pracovnice sekretariátu.

Výsledky voleb

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Koalice SPOLU skončila na druhém místě. Koalice Přísahy a Motoristů a Stačilo! předběhli STAN a Piráty.

Video