Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček potvrdil první dva případy nákazy virem...

Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček potvrdil první dva případy nákazy virem zika (25. února 2016). | foto: František Vlček, MAFRA

Vytížená nemocnice neví, co dřív. Do toho ji přišli zkontrolovat z hygieny

  • 318
Šéf bohumínské nemocnice, bývalý ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček si postěžoval, že v době, kdy jsou jeho zdravotníci přetížení bojem proti epidemii koronaviru, do zařízení přišla hygienická kontrola.

„Neuvěříte!!! Zdravotníci i v naší nemocnici už fakt neví, co dřív. A tak je dneska přišly zkontrolovat dvě pracovnice z hygieny. Jestli dodržujeme všechna nařízení ministerstva ke covidu, máme všechny papíry a tak,“ napsal Němeček na Twitteru.

Podle něho chtěly ženy navštívit i speciálně zřízenou covidovou jednotku, ale zapomněly, že si musejí vzít ochranné kombinézy.

Němečkovi se již dostalo na sociální síti podpory. Například poslanec TOP 09 Miroslav Kalousek ho žertovně varoval, zda ho nečeká exemplární odvolání.

Na přehnanou byrokracii si stěžoval v pondělí v České televizi také ředitel Fakultní nemocnice Brno Jaroslav Štěrba.

„Systém obtěžující zdravotníky je obrovská administrativa, často velmi zbytečná, nabubřelá,“ uvedl a dodal, že se v nemocnici objevovali různí posuzovatelé kvality procesů, kteří jsou nyní zalezlí v teple svých kanceláří. 

„Až pandemii zvládneme, předpokládám, že vylezou různí odborníci na kvalitu krizové péče a budou nám říkat, co jsme udělali špatně,“ okomentoval Štěrba s tím, že papírování i byrokracii musí i v nynější situaci dodržovat.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video