Pacient odpojil přístroje a rozbil dveře na balkon, pád z něj nepřežil

  • 7
Pád ze čtvrtého patra budovy zlínské nemocnice nepřežil ve čtvrtek nad ránem pacient neurologie. Případem se zabývají policisté, cizí zavinění však nezjistili.

Třiatřicetiletý muž byl ve zlínské krajské nemocnici opakovaně hospitalizován na úrazovém nebo právě neurologickém oddělení, naposledy byl přijat před dvěma dny. Podle zdravotníků neprojevoval jakékoliv sebevražedné úmysly.

Ve čtvrtek pacienta ještě v půl páté ráno kontrolovala zdravotní sestra, která mu měřila tlak. O zhruba třicet minut později se ale muž probral a personál na kamerovém systému zaznamenal, že se odpojil od přístrojů a začal se na pokoji chovat agresivně.

„Židlí rozbil skleněnou výplň uzamčených balkonových dveří a než stačil personál zasáhnout, přelezl zábradlí a spadl z výšky zhruba šesti až osmi metrů,“ uvedl mluvčí krajských nemocnic Egon Havrlant.

Po pádu na střechu sousední přístavby muž svým zraněním na místě podlehl.

„Zjišťujeme bližší okolnosti toho, co tragické události předcházelo. Prozatím jsme nezjistili cizí zavinění,“ poznamenala zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Kriminalisté tak pracují se dvěma verzemi: sebevraždou nebo nešťastnou událostí.