ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Zdravotnická záchranná služba Zlínského kraje

Motorkář na Kroměřížsku předjížděl, dostal smyk a upadl. Zraněním podlehl

  • 11
V pondělí krátce po čtrnácté hodině došlo k tragické dopravní nehodě u Třebětic na Holešovsku. Šestačtyřicetiletý řidič motocyklu Suzuki při jízdě od Hulína na Třebětice nezvládl předjížděcí manévr, dostal smyk a upadl. Motocyklista při nehodě utrpěl vážná zranění, kterým i přes snahu záchranářů na místě podlehl.

Vlivem rychlosti se i s motocyklem řidič sunul po silnici až do protisměru, kde se střetl s protijedoucím osobním vozidlem značky Renault.

„Předběžná škoda na zúčastněných motorových vozidlech přesáhla osmdesát tisíc korun. Dopravní policisté nehodu nadále šetří,“ uvádí policejní mluvčí Radomír Šiška.

Nebyla to v září první nešťastná jízda motorkáře. Tragická nehoda omezila 5. září provoz v místě křížení ulic Zálesí a V Pláni na Praze 4. Po střetu s nákladním vozem tam zemřel motorkář. Muž utrpěl velmi těžká zranění, kterým na místě podlehl.

Záchranná služba na místo poslala posádku s lékařem a inspektora. „Resuscitace probíhala více než 30 minut, bohužel neúspěšně. Motorkář na místě zraněním podlehl,“ uvedla mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová.

Jen o den dříve zase po policejní honičce ve Zlíchovském tunelu boural motorkář, který na místě zemřel. Před nehodou podle policejní mluvčí Violety Siřišťové odmítl v Praze 4 zastavit policejní hlídce, která ho poté po městě pronásledovala.

Tragické prázdniny na silnicích. Při nehodách zemřelo 14 lidí, vloni jen osm

„Motorkář vlivem vysoké rychlosti nezvládl řízení a ve Zlíchovském tunelu naboural,“ řekla mluvčí. Následkům těžkých zranění i přes okamžitou resuscitaci podlehl na místě. Totožnost zemřelého motorkáře policisté zjišťují.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz