Premium

Získejte všechny články
jen za 99 Kč/měsíc

Diskuse

Extrémní gastronomie: V Tokiu vaří polévku ze základu recyklovaného 75 let

Větší hold vyzrálé chuti kuchař snad ani vzdát nemůže. Japonský pokrm oden se připravuje ze základu vývaru, který zbyl z předchozího dne. Restaurace ho takto recyklují celé roky, desetiletí. Tokijský podnik Otafuku pokračuje ve vývaru z roku 1945. Bez jediné přestávky.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

MF

U nás taky najdete destiláty staré celé generace a nikdo je kvůli tomu nevylije

1 0
možnosti
VR

U nás to byla podobná recyklace známa už dlouho. Kvásek do chleba se v pekárnách recykloval několik generací.

1 0
možnosti
JV

J97o61s68e22f 31V57a47c89e21k

17. 2. 2020 15:18

O téhle polévce, nazývali ji stoletá, jsme si kdysi četli s dědou ve 100+1. Muselo mi být asi 5 nebo 6, protože jsme bydleli ještě ve starém bytě. Byl jsem tím naprosto fascinovaný a nutil jsem maminku, aby takovou polévku začala vařit. Strašně mě zajímalo, jestli tam třeba za dvacet let bude stále stejný hrášek. Třeba jedna kulička, kterou by se nikdy nepodařilo nabrat.

Asi jsem byl pak fascinován něčím jiným, protože žádnou dlouhověkou polévku doma nemáme. Škoda.

2 0
možnosti
ID

Tohle se delo ve stredoveku i u nas. Nad ohnem visel kotel, do ktereho se prihodilo co dum dal a v kotli se to sbratrilo s tim, co uz tam bylo.

1 0
možnosti
LK

...a co by ne, titulek zní jako něco, nad čím by si hygienik měl prostřelit hlavu. Někde zrají léta sýry než jsou připraveny na konzumaci....u nás např. perníkáři běžně zadělávali těsto, ze kterého bral třeba až vnuk, nebo při narození potomka těsto čekalo až se dotyčné dítě vdá/ožení. To u mě - než ten rozředěný vývar z vývaru rozředěného vývaru vývaru, mi vadí to co dům dal. Eintopfy mi nikdy nejely. :-P;-D

0 0
možnosti
PN

Čili pokud tam příjdu objednáím si porci a místo sežrání jí odnesu domu mám stejný "75 let" starý základ a mohu začít podnikat kdekoliv.

10 0
možnosti

Ale hlavně musíte dát pozor, jestli se náhodou při odnesení domů nezmění DPH...;-D;-D;-D;-D;-D

3 0
možnosti
RM

Pokud to každý den převaří, tak s tím nemám vůbec žádný problém.

1 0
možnosti

J45i90ř41í 57Ř37e12h30o98ř

16. 2. 2020 13:33

pravděpodobně existuje nějaká časová hranice, po které už se v pokrmu stářím nic nemění. Přirovnal bych to třeba k rychlosti volného pádu.

Jak ta hranice může být daleko? Možná stačí pár měsíců, možná i pár týdnů.

0 0
možnosti

J76i42ř29í 34Ř80e86h55o46ř

16. 2. 2020 13:34

no klidně bych věřil, že stejný kuchař by mohl stejným postupem udělat stejně chutnající pokrm i do týdne.

0 0
možnosti
TT

V jednom hrnci deset atomů? Tak to je ovšem příliš slabé homeopatikum. :-)

0 0
možnosti

Nejčtenější

Ultrazpracované potraviny škodí. Další studie poukazuje na míru průšvihu

Až čtrnáct procent předčasných úmrtí jde na vrub konzumaci ultrazpracovaných potravin. Tvrdí to aktuální studie, která se zařadila mezi rostoucí zástup varovných prací. Nejsou to zbytečné další a...

Alcatraz nabízel vyhlášené jídlo a věznil i Čecha. Poznejte slavný kriminál

Proslavil ji nejen útěkářský film s Clintem Eastwoodem. Věznice na ostrově Alcatraz se pyšnila přísným režimem, ale též skoro michelinskou kuchyní a supermarketem pro rodiny personálu. Obyvatelé...

Mrkev pro lepší oči. Britští piloti napálili za druhé světové celý svět

Premium

Jestliže je osmdesáté výročí konce druhé světové války, nastal čas podívat se na její odkaz týkající se mrkve. Ano, mrkve. Takže: proč věříme, že s ní líp vidíme? Je za tím velká klamná operace.

Ostrov zlatých zmijí je smrtelná past. Jenže pro hady samotné

Premium

Říká se mu Ostrov zlatých zmijí nebo prostě Hadí ostrov. Pod těmito názvy se zabydlel na předních místech žebříčků nejnebezpečnějších míst světa. Své oběti tam má vyhlížet skoro půl milionu...

Stihnout činky i všední povinnosti. Studie našla minimální cvičební dávku

Její zadání bylo prosté a jasné. Snažila se najít co nejmenší dávku silového tréninku, která by pořád přinášela benefity, zvyšovala sílu a zvětšovala svalovou hmotu. A americká studie ji našla....

Ultrazpracované potraviny škodí. Další studie poukazuje na míru průšvihu

Až čtrnáct procent předčasných úmrtí jde na vrub konzumaci ultrazpracovaných potravin. Tvrdí to aktuální studie, která se zařadila mezi rostoucí zástup varovných prací. Nejsou to zbytečné další a...

13. května 2025

Ještě odcizenější, ale víc na míru. AI mění porno, personalizuje ho

Premium

Proměnily ji kazety VHS, potom naprosto extrémně internet. Nyní pornografii transformuje umělá inteligence. Aktuální studie zkoumala jak: rychle a mohutně.

12. května 2025

Ke šlechtě u nás přetrvává nedůvěra. Začalo to už za první republiky, líčí historik

Premium

Jednou z prvních právních norem, kterou po svém vzniku roku 1918 přijala Československá republika, byl zákon, který rušil používání šlechtických titulů. Totéž učinila i nová Rakouská republika. Jaké...

11. května 2025

Krvelačnou bestii dělají z medvěda média, fatálních střetů není moc, líčí režisér Remo

Premium

Na svém kontě má dokument pronikající do psychologie recidivujících vězňů, kontroverzní portrét Richarda Müllera i nelichotivý vhled do slovenské kultury. Teď jeden z nejoceňovanějších slovenských...

11. května 2025
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.