Whisky akademie
KVÍZ: Výroba, degustace a mýty. Vyzkoušejte si, co všechno víte o whisky
V našem cyklu o whisky jsme se věnovali její výrobě, degustaci, geografii spojené s tímto nápojem i mýtům, které o něm kolují. Nyní si v kvízu můžete vyzkoušet, co všechno jste se v naší Whisky...
Nejcennější whisky mám v hlídaném skladu, říká sběratel
Kromě starých jaguárů, obrazů od Picassa a diamantů můžete peníze ukládat i do pití. Do lahví, jejichž cena je vysoká už teď a časem ještě poroste. Co musí splňovat láhev whisky, aby se na aukcích...
Jak správně degustovat whisky? Při skotské teplotě a z dobrého skla
Ačkoli si mnozí myslí opak, osmdesát procent vjemů tvoří čich, jen zbytek chuť. Se sklenkou whisky nikdy netočíme rychle jako s vínem. Malý panák je třeba vypít na tři, maximálně čtyři doušky. V...
Whisky akademie: Proč je whisky a whiskey a co znamená single malt
Jasně, můžete se bavit o politice. Ale proč jednou kamarády nad panákem nepřekvapit tím, že o pití víte víc než oni? To nejzajímavější o whisky jsme si vyslechli od českého znalce Václava Routa v...
Whisky akademie: pět omylů o párování s gastronomií
Whisky zabije chuť pokrmu, pro spojení destilátu a jídla nemohou existovat pravidla, některé kombinace ani nemá cenu zkoušet. Seznamte se s pěti mýty o párování whisky s gastronomií a zkuste...
Whisky akademie: pohled na dno sudu aneb proč na dřevě záleží
Nápoj z něj saje chuť i barvu. Sud není jen nádoba, v níž je whisky skladovaná. Sud a stopy předchozích nápojů, které do sebe jeho dřevo nasáklo, jsou pro podobu whisky klíčové. Druhý díl cyklu...
Deset mýtů o whisky: pije se z whiskovek a voda do ní nepatří
Má se pít ze skleniček se širokým dnem a rovnými stěnami, nepatří do ní ani kapka vody a čím je starší, tím je lepší. Mýtů se s whisky pojí celá řada. V prvním dílu seriálu Whisky akademie...