Diskuze

Seniory nakažené virem u nás nechceme, odmítají lázně premiérův návrh

Provozovatelům lázní v severních Čechách se vůbec nezamlouvá návrh premiéra Andreje Babiše, který na začátku října oznámil, že právě lázně jsou jednou z variant, kde by se mohla nalézt náhradní kapacita pro seniory s onemocněním covid-19.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V85á81c18l36a57v 32B23o79k

8. 10. 2020 12:30

Myslím že asi nechtějí dotace. Maji zřejmě plné kapacity zaplněnou vysoce lukrativní zahraniční klientelou, že. Taková hrdost se mi líbí.

2 1
možnosti

Tak ať zajdou.

Myslí si, že po nemocných bude na kobercích ležet masou odpadané z kostí? Venku to tak dělají a co? A nic.

1 8
možnosti

Spousta lidí nadávala na to, že je 40% lůžek určených k akutní péči o infekční pacienty blokována lidmi s pozitivním covidem, ale bez příznaků, a že je to neschopnost zdravotního systému tyto lidi z nemocnic "vypakovat" (jde o lidi, kteří jsou z domova důchodců, LDNek apod., a nemají jiné zázemí, kam by se mohli uchýlit do karantény). Tak tady je odpověď, že to opravdu není jednoduché. Nikde takové lidi nechtějí...

2 0
možnosti

Zahraniční turisti nejezdí už několik měsíců, češští teď taky nebudou. Takže budou mít zavřeno a zase si stěžovat. Ale důchodce nechtějí. Z vysoka se na celé lázně vykašlat.

3 6
možnosti

V nouzovém stavu to dostanete nařízeno a hotovo.

1 1
možnosti

Já bych raději jel do Pelhřimova ...

3 0
možnosti
Foto

Dodnes tam není ale přijeď do Prahy do Strašnic, dělám hned vedle a mám tam známé, přednostní právo zaručeno ;-D

0 0
možnosti

Jasně, ale o státem dotované vouchery lázně přímo škemraly!

4 8
možnosti

A víte, že to nebyla pravda? Ony chtěly jen odškodnění za zavření provozu. Babiš nejdříve přišel s vouchery na dovolené v Česku pro všechny, mluvil o 10 000 Kč, ale to bylo asi moc i na oddanou Schillerovou a tak najednou a potají se to transformovalo do voucherů do lázní. Některým lázním to fakt pomohlo, ale třeba Luhačovice začaly vouchery odmítat už v prvních červencových dnech po spuštění. Dalším problémem v lázních bylo, že je o tom nikdo neinformoval, dozvěděly se to vlastně až z médií, že by měly vůbec něco takového přijímat a zodpovědná ministryně Dostálová za ANO po zdrcující kritice v OVM od představitele lázní, zaslala metodiku až v druhé polovině července.

Pozn. : Babišova rodina uplatnila 8 voucherů, stát jim proplatil tak 32 000 Kč. Žádné lázně jim překvapivě nedělaly problémy a nenabízely termíny v lednu a v únoru jako běžným Čechům, co si nejdříve zjišťovali, o čem to je.

3 0
možnosti

To je přesně důvod, proč bych se na celé slavné lázně z vysoka vykašlal. Roky a roky kašlou na českou klientelu a s cenami se blíží západní Evropě. V momentě, kdy o zahraniční klientelu přijdou, tak začnou natahovat ruce, aby je vláda a česká klientela zachránila. Poté, co je lidé a vláda fakticky zachrání, tak nejsou ochotni podat pomocnou ruku? Nedal bych už jim ani korunu, ať se s krizí vypořádají po svém.

10 14
možnosti

Na vašem příspěvku je jasně vidět, že o fungování lázní nevíte vůbec nic

9 0
možnosti

Lázně, co argumentují zarezervovanými vouchery nechápou, že Prymula se je chystá zavřít.

3 0
možnosti

Žádný voucher, žádný Covid lázně! Zaplaťte jim za nemocné seniory, ty zdravé zazobané ať si seženou sami. Je jich teď před lázněmi fronta. Je třeba začít utrácet státní peníze racionálně.

2 3
možnosti