Požár chaty v Děčíně - Lesné. (7. května 2021) | foto: HZS Ústeckého kraje

Na okraji Děčína v noci hořela chata. Mohl za to neudržovaný komín

  • 2
V Lesné na okraji Děčína hořela v noci na sobotu rozlehlá chata. Jeden člověk se nadýchal škodlivin a byl převezen do děčínské nemocnice. Škoda je podle prvního odhadu 700 tisíc korun.

Vyšetřovatel hasičů určil jako příčinu vzniku požáru nedostatečnou kontrolu a údržbu komínového tělesa. Informoval o tom zastupující mluvčí hasičů Milan Rudolf.

Požár byl hasičům nahlášen v pátek ve 22:16. „Při příjezdu hasičů byla chata zcela zasažena plameny,“ uvedl Rudolf. Hasiči ze čtyř jednotek požár likvidovali v dýchacích přístrojích, lokalizovat se jim ho podařilo zhruba dvě hodiny po zahájení zásahu.

Po zbytek noci místo požáru hlídali hasiči z dobrovolné jednotky z Boletic. Profesionální hasiči z Děčína se dnes dopoledne vrátili k dohašení skrytých ohnisek, objevili čtyři drobná. Zásah podle Rudolfa skončil v 10:23 a objekt byl poté předán majitelce.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,