Nalezený balíček s bonbony

Nalezený balíček s bonbony | foto: Policie ČR

Děti na Mostecku našly venku bonbony a snědly je, bylo v nich THC

  • 17
Mostečtí kriminalisté se zabývají případem, kdy dvě nezletilé děti snědly bonbony s příměsí THC. Produkt byl v obalu oblíbeného a známého výrobce čokolád pod názvem Kinder Surprise. Balíček s bonbony děti nalezly venku.

„Je zřejmé, že se rozhodně nejedná o originální výrobek známého výrobce. Podle kriminalistů se toto zboží nedá v České republice zakoupit legálně a muselo být dovezeno ze zahraničí. Tam jsou známy již některé výskyty této pochutiny. Na obalu výrobku je vyobrazen obrázek konopné rostliny s uvedením obsahu THC,“ říká mluvčí mostecké policie Václav Krieger.

Děti, které tyto bonbony našly venku, matka ihned převezla do nemocnice, kde se vyšetřením zjistila přítomnost drogy v jejich tělech. Děti jsou nicméně v pořádku a nedošlo k žádnému ohrožení zdraví.

Policisté na případu pracují a zjišťují původ výrobku. „Apelujeme na všechny občany, aby v případě styku s tímto druhem bonbonů kontaktovali Policii České republiky, a to na lince 158 nebo na nejbližší policejní stanici. Rozhodně nedoporučujme výrobek rozbalovat a konzumovat,“ dodává Krieger.