Diskuze

Člověku v krizi neslibuji věci, které nemohu splnit, říká vyjednavač

Policejní vyjednavač minulý týden v Děčíně zachránil sebevraha, který sedm hodin stál na stožáru trakčního vedení a chtěl skočit. O čem vyjednavači s lidmi mluví, co vše musejí zvážit a kdo se na tuto práci hodí, vysvětlil v rozhovoru pro iDNES.cz národní koordinátor vyjednávání Policie ČR Martin Žák.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

RIMMER: Není snad moje vina, že si všichni vybrali na skok z okna den, kdy jsem měl službu. Byly toho plné noviny. „Den Lumíků“ tomu říkali.

4 0
možnosti

J23a48n 75S27l92o52v47í34k

5. 8. 2019 10:25

Tenhle mi jako sebevrah nepřipadal, spíš exhibicionista a hlavně sobec. Pokud má problém a chce na něho upozornit skákáním, tak do toho nemusí brát rukojmí, v tomto případě dokonce tisíce lidí.

2 0
možnosti

Já mám také takový darwinistický až bezcitný postoj k sebevrahům. Tohle volání o pomoc formou veřejného vyhrožování sebevraždou ve mně vzbuzuje spíš vztek, než soucit. Ještě kdyby šlo o náctiletého, budiž, ti mají právo mít v hlavě místy guláš. Ale jinak je takových organizací, neziskovek a krizových linek, kam se lze obrátit o pomoc, že tenhle způsob nechápu. A když už člověk prostě nic řešit nechce a chce to opravdu skončit, měl by brát ohled na okolí (pokud tedy u sebevraha, který svým činem po sobě v naprosté většině případů nechá nešťastné a zarmoucené rodinné příslušníky, vůbec o ohleduplnosti mluvit) a učinit tak někde v soukromí. A ne třeba skákat pod metro a zkomplikovat desetitisícům lidí život.

Vím, že je to zlé, cynické a sobecké, ale nějak si nemohu pomoci. Proto lidi, kteří se dokáží chovat trpělivě a vnímavě a sebevrahům pomoci, hrozně obdivuji.

2 0
možnosti

Takže ten sebevrah blokoval kapacity záchranných složek a někomu kdo se dostal do maléru nevlastní vinou se nemuselo dostávat. Doufám, že bude platit pořádnou pokutu.

1 1
možnosti
Foto

J56a35n 75F12i81a73l68a

5. 8. 2019 8:05

Do těžko řešitelné životní situace se nemusíte dostat vlastní vinou.

5 0
možnosti

Klobouk dolů. Já vím, že lidé, kteří hrozí sebevraždou, obvykle prostě volají o pomoc, ale já bych nedokázala být trpělivá a empatická. Chce to hluboké pochopení a nervy jako drát.

5 0
možnosti