(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Krajská zdravotní, Petr Sochůrek

Nemocnice v Mostě získá magnetickou rezonanci, jako třetí v kraji

  • 1
Pokud lidé z Mostecka potřebují v současné době na vyšetření magnetickou rezonancí, musí vyjet za hranice okresu, konkrétně do Teplic nebo Ústí nad Labem. To se má v příštím roce změnit, zařízení získá i nemocnice v Mostě.

Pořízení magnetické rezonance do mostecké nemocnice totiž po několika letech schválila přístrojová komise ministerstva zdravotnictví. Krajská zdravotní (KZ), pod niž špitál spadá, už proto začala podnikat potřebné kroky a připravuje zázemí. 

Nové pracoviště bude v pavilonu A v prostoru současné veřejné lékárny, která se přesune o patro výš.

Nemocnice v Mostě se ale dočká také řady jiných novinek v rámci revitalizace, kterou KZ zahájila před třemi lety. Od té doby se například zateplovaly největších pavilony či vyměňovala okna u nich nebo rekonstruovala porodnice.

Společnost nyní chystá třeba kompletní modernizaci dětského oddělení. „Náklady odhadujeme na 50 milionů korun,“ řekl Jan Vágner, vedoucí odboru investic KZ. 

Nové oddělení i jiný systém parkování

Zateplení, nových oken a střechy se dočká pavilon plicního oddělení. „V tuto chvíli probíhají přípravné práce,“ sdělil Vágner s tím, že cena má přesáhnout 13 milionů korun.

V plánu je i zřízení nového oddělení lůžkové rehabilitace na Zahražanech se 30 lůžky na oddělení následné péče nebo rekonstrukce JIP chirurgického oddělení a chirurgických ambulancí.

V souvislosti s mosteckou nemocnicí se v poslední době mluví zejména o parkování. V areálu vzniklo parkoviště pro zaměstnance s kapacitou 186 míst, aby se na „starém“ parkovišti uvolnila kapacita pro veřejnost. 

Od pátku se za parkování u nemocnice bude platit – první dvě hodiny budou zdarma, každá další vyjde na patnáct korun. U špitálu má přibýt také další parkoviště s 32 místy.