Ve Všebořicích vrcholí přípravy na otevření pobočky potravinářského a...

Ve Všebořicích vrcholí přípravy na otevření pobočky potravinářského a drogistického velkoobchodu Tamda Foods. | foto: Iveta Lhotská, MAFRA

V nákupním centru na okraji Ústí o víkendu otevírá vietnamský velkoobchod

  • 4
Po čtyřech letech znovu ožije nákupní centrum v ústeckých Všebořicích, které v minulosti opustil nejprve francouzský Carrefour, později britské Tesco a s jeho zavřením i řetězec Hervis či provozovna McDonald’s. Nyní bude v areálu velkoobchod nového vietnamského majitele Tamda Foods.

„Tamda Foods a asi dva další nájemci už jsou připraveni, všichni ostatní se snaží, aby zprovoznění také stihli. Kromě slavnostního otevření bude připravena i ochutnávka,“ řekl zástupce firmy Le Minh Cau.

Tamda Foods prodává potraviny a drogerii. Přijala podobný velkoobchodní model jako Makro. V posledních letech vykazuje tržby přes miliardu korun.

V roce 2011 otevřela prodejnu v pražské tržnici Sapa a o čtyři roky později také v tržnici Vinamo v Brně. Zákazníkům nabízí vedle velkoobchodu i občerstvení.

„Doufáme, že zákazníci nejen z okolí si k nám cestu najdou i v Ústí,“ podotkl Le Minh Cau s tím, že prodejna bude otevřená každý den od 7 do 20 hodin.

Celý obchodní komplex byl postaven v roce 1999, nový majitel musel řadu zařízení vyměnit nebo opravit.

Několik let ho nikdo nepoužíval a už nebylo funkční. Hodně jsme také opravovali. Stavebně ale bylo vše v pořádku, šlo jen o malé zásahy, takže obnova nestála celkově moc peněz,“ dodal Le Minh Cau.