Diskuze

Prázdné nádražní prostory ožívají, hodí se strážníkům i infocentru

Městská policie v Teplicích bude mít další okrskovou služebnu. Vznikne v budově hlavního vlakového nádraží. Novinka je výsledek snahy vlastníka objektu Správy železniční dopravní cesty oživit prázdné nádražní prostory napříč celou republikou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AV

Za hodně může zpackaná privatizace ČD-

0 1
možnosti
Foto

J14i20ř14í 77E14r42b31e28n

2. 2. 2018 21:04

ČD jsou privátní? 8-o

0 0
možnosti
PM

A co takhle z čím dál temnějšího Ústí tam přestěhovat Krajský úřad. Přeci jen i přes letitou betonářsko-památkybouračskou snahu dua Kubera-Třešňák jsou Teplice tou nejpřitažlivější aglomerací, co Ústecký kraj nabízí.

Hned by se propagace kraje zlepšila - delegace by místo chemiček viděly lázně, místo Předlic parky. To by se pak investoři teď pod dojmem Ústí z kraje prchající jen hrnuli.

0 1
možnosti
AV

Teplické nádraží je velkolepé a stavebně předimenzované. To mělo svůj důvod. v době soukromých tratí ta budova sloužila Ústecko-Teplické dráze jako ředitelství.

Ta dráha začínala na Ústí západ a končila v Chomutově, kde měla společné nádraží s Buštěhradskou dráhou. Dále jí patřila trať Teplice - Lovosice - Česká Lípa - Liberec.

Ta budova je cenná architektonicky, pro dnešní železnici je ale zbytečnou zátěží.

1 0
možnosti
Foto

To není nic nového ani záslužného. Správa majetku ČD se snaží zmírnit náklady na své zastaralé a neudržované budovy, včetně částečného přenesení nákladů a správních činností na další subjekty, nejlépe státní, protože tam má jistotu plnění a toku finančních prostředků.

1 0
možnosti
Foto

J49i73ř13í 84E36r78b60e59n

2. 2. 2018 21:05

Až na to, že budova není majetkem ČD...

0 0
možnosti