Němečtí policisté zadrželi dva Litevce, kteří u sebe měli šestadvacet luxusních hodinek z krádeže v Ústí nad Labem.

Němečtí policisté zadrželi dva Litevce, kteří u sebe měli šestadvacet luxusních hodinek z krádeže v Ústí nad Labem. | foto: Policie ČR

Němci zadrželi dva muže s hodinkami uloupenými v ústeckém klenotnictví

  • 3
Němečtí policisté zadrželi dva Litevce, kteří u sebe měli hodinky v hodnotě zhruba dvou milionů korun. Byly uloupené minulý týden v klenotnictví v centru Ústí nad Labem. Česká policie nyní usiluje o jejich vydání.

„Němečtí kolegové zadrželi v pátek odpoledne dva muže litevské národnosti, kteří jsou podezřelí z účasti na loupežném přepadení ústeckého klenotnictví z minulého týdne. Měli u sebe hodinky z tohoto obchodu,“ sdělila krajská policejní mluvčí Alena Bartošová.

Mužům je 28 a 33 let. Jak napsala ČTK, spolkoví policisté při jejich kontrole zjistili, že mladší z nich je kvůli vloupáním a krádežím hledaný bavorskou policií.

Navíc s sebou měl zakázaný nůž a menší množství omamných látek.

Další prohlídka odhalila také šestadvacet luxusních hodinek, přičemž muži nedokázali věrohodně vysvětlit, jak k nim přišli. Němečtí policisté proto hned kontaktovali české kolegy, kteří potvrdili, že se jedná o uloupené zboží z ústeckého obchodu.

Dvojice je nyní v Německu ve vazbě. „Zažádali jsme o vydání těchto mužů i hodinek. Nyní čekáme na rozhodnutí německé justice,“ podotkla Bartošová.

Klenotnictví v ústecké Revoluční ulici přepadla skupina pachatelů minulý týden ve středu krátce před polednem. Policisté krátce na to zadrželi čtyři Litevce ve věku od 28 do 35 let. Soud je poslal do vazby. Hrozí jim trest od pěti do dvanácti let.

Odcizené zboží u sebe neměli, proto policisté předpokládali, že chytili jen část členů organizované skupiny. 

1. listopadu 2019