Hasiči Ústeckého kraje odklízejí spadlé větve a stromy ze silnic (3. února 2023)

Hasiči Ústeckého kraje odklízejí spadlé větve a stromy ze silnic (3. února 2023) | foto: iDNES.cz

Hasiči v Ústeckém kraji vyjeli k 158 zákrokům, silnice jsou sjízdné s opatrností

  • 0
Silnice v Ústeckém kraji jsou po ošetření většinou sjízdné se zvýšenou opatrností, místy bez omezení. Během noci v kraji sněžilo. Vyplývá to z dopravních informací Ředitelství silnic a dálnic. Dopravu komplikoval přes noc také silný vítr, který lámal stromy a větve. Ze silnic je pak uklízeli hasiči, kteří vyjeli k 158 událostem celkem.

V několik případech museli hasiči stromy odklízet i z drátů elektrického vedení. Nejvíc zásahů měli na Ústecku, kam vyjeli 20krát. V Chomutově spadl strom na dvě zaparkovaná auta.

Na devíti místech zajišťovali hasiči uvolněné plechy na střeše. V Sobědruhách na Teplicku vítr zlomil stožár. V Kadani na Chomutovsku hasiči zajišťovali uvolněné fotovoltaické panely. V Přestanově na Ústecku spadlo vedení vysokého napětí.

Přestože Ústečtí hasiči na Twitteru uvedli, že od páteční 21. hodiny do sobotní šesté hodiny vyjeli k 84 zásahům, při součtu událostí od pátečního odpoledne jich bylo celkem 158.

Během dne by měl podle meteorologů vítr postupně ustávat. Očekávají tvorbu sněhových jazyků na horách, v nížinách se může místy objevit náledí.

Vichr přerušil elektřinu desítkám tisíc domácností. Potíže byly i v dopravě

,