(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Na D6 rostou nové dva úseky, nyní začne stavba obchvatu Lubence

  • 1
Ředitelství silnic a dálnic zahájilo stavbu dalších dvou úseků na dálnici D6 z Prahy do Karlových Varů. Je to část Nové Strašecí - Řevničov a obchvat Řevničova ve středních Čechách. Tento měsíc začne výstavba obchvatu Lubence na Lounsku.

Dálnice D6 má v tuto chvíli celkem 90 kilometrů, nové dva úseky měří dalších deset kilometrů a vyjdou na 1,8 miliardy korun. Po čtyřproudové silnici se řidiči projedou v roce 2020.

„Na přípravě zbývajících 75 kilometrů v současné době intenzivně pracujeme, hned začátkem roku máme v plánu začít budovat obchvat obce Lubenec,“ prohlásil generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic Jan Kroupa (o obchvatu čtěte v článku Obchvat Lubence bude pro místní úlevou).

„Zbývajících osm dálničních úseků bychom chtěli zahájit během následujících pěti let,“ představil Kroupa plány na pokračování výstavby dálnice D6.

Komunikace odvede tranzitní dopravu mimo zastavěná území obcí. Tím se podstatně zlepší životní podmínky obyvatel. 

Zároveň se sníží riziko nehod chodců a cyklistů, poklesne imisní zátěž v obytných zástavbách, sníží se míra hlukového zatížení v obytných zónách a zlepší se celková dostupnost regionu. 

„Na obchvat čekáme desítky let, budeme rádi, až bude hotový,“ uvedl už dříve starosta Lubence Jiří Chaloupecký.