Atleti v Ústí mají modernější sportoviště. | foto: archiv města Ústí nad Labem

Starý ovál dosloužil. Atleti v Ústí už trénují na novém sportovišti

  • 0
Na ústeckém městském stadionu je dokončena rekonstrukce běžecké dráhy a sektorů pro technické disciplíny. Práce trvaly od letošního července a ústeckou radnici vyšly na necelých sedm milionů korun.

„Došlo k výměně povrchů stávajících atletických drah a sektorů. Obnovou prošel prostor, kde se vrhá koulí a dobíhá při skoku dalekém. Vyměnily se rošty na skoku dalekém, odstranilo se jedno z odrazišť na disk, nový je i kruh na disk,“ vyjmenovala některé novinky mluvčí města Romana Macová.

Podnět k části prací dal podle mluvčí atletický klub a správce stadionu. Co se týče atletické dráhy, byl podle Macové předešlý umělý povrch s ohledem na své stáří ve velmi špatném technickém stavu.

„Vykazoval lokální nerovnosti, mechanické poškození a povrch se odlupoval. Povrch tudíž neumožňoval kvalitní využívání dráhy a sektorů pro provozování sportu,“ dodala Macová.

Podle náměstkyně primátora Věry Nechybové (nez.) už starý umělý povrch na běžeckém oválu i v jednotlivých sektorech prostě dosloužil.

„Nový povrch poskytne žákům ZŠ Vinařská i atletickým nadějím kvalitní podmínky pro sportování. Věřím, že přispěje i k tomu, aby v Ústí vyrostl nějaký velký atletický talent, jako jsou Zuzana Hejnová nebo Barbora Špotáková,“ sdělila Nechybová.

20. ledna 2021